cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Comença la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

Del 21 al 27 de novembre la Serra s'omple d'activitats relacionades amb la cultura marinera i el patrimoni pesquer

206683

El pròxim dilluns dia 21 de novembre es dona el sus a la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, organitzada per l'associació Tramuntana XXI, amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. Enguany la Setmana Gastronòmica s'enfocarà en posar en valor la cultura marinera i el patrimoni marítim-pesquer al voltant de la gastronomia.

«L'objectiu de la Setmana Gastronòmica és posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari a través de la gastronomia», ha explicat Margalida Mulet, Doctora en Antropologia de l'Alimentació i coordinadora de la Setmana Gastronòmica,«enguany hem decidit centrar-nos en la cultura marinera i en els productes de la mar, perquè de vegades quan parlam de producte local el peix queda en segon terme i pensam en fruita, verdura o ramaderia. Volem enfocar-nos en la cultura marinera i pesquera, molt rellevant sent una illa».

PROGRAMACIÓ
Dilluns 21
  • Taller d'escabetx, a càrrec de Maria Solivelles, xef de Ca Na Toneta. 17.30, Associació de Veïns del Port de Pollença.
Dimarts 22
  • Visita a la Llotja de Peix de Palma. 9.45, Llotja de Palma.
  • Conferència central: Com fomentar l'ús de peix local a travès de processos participatius? A càrrec de Marina Monsonís, artista especialitzada en cuina tenint en compte la crisi ecosocial. Coordina La Cuina del MACBA a Barcelona. 17.30, Raixa.
  • Entrega de premis del concurs «La cuina de la Serra: receptes marineres». 19 h, Raixa.
Dimecres 23
  • Sortida amb veler La Balear (Port d'Andratx - Cala Egos). Dinamitza: associació Cayume. 10.15h, Port d'Andratx
  • Visita i conversatori al voltant de l'exposició «De la mar a la taula». Participen: Diana Borràs i Margalida Mulet, comissàries de l’exposició, Albert Forès, director del Museu Marítim de Mallorca i Joan Suau, president de la Confraria de Pescadors del Port de Pollença. Fundació Rotger Villalonga (Pollença), 17.30 h.
Dijous 24
  • Sortida amb veler La Balear (Port d'Andratx - Sa Dragonera). Dinamitza: Save The Med. 10.15h, Port d'Andratx
  • Taller de conserves casolanes de peix: assecar i fumar. A càrrec de la cuinera Margalida Mulet Estrany. Santa Maria, 17.30 h.
Divendres 25
  • Sortida amb veler La Balear (Port d'Andratx - Sa Dragonera). Dinamitza: Save The Med. 10.15h, Port d'Andratx
  • Xerrada-passejada: «Les barques de bou i arts menors: el nostre patrimoni pesquer». A càrrec de Gori Mayol, president de la Confraria de Pescadors del Port de Sóller. 17 h., Llotja del Port de Sóller
  • Taula rodona: La importància de les reserves marines i els seus actors. Participen: Yaiza Santana, coordinadora del Projecte Sa Dragonera Blava de Save The Med, Gori Mayol, president de la Confraria de Pescadors del Port de Sóller, Rafel Solivelles, Club Nàutic del Port de Sóller, Toni Grau, president de la Societat d'Història Natural de les Balears. 18.30 h, Museu de la Mar (Sóller)
Dissabte 26
  • Ruta a peu: «Pirates, topònims i naufragis al Port d’es Canonge» Bartomeu Homar, periodista i expert en el patrimoni marítim de les Balears
  • Taller per a infants: estampació a tèxtil amb peixos locals. A càrrec de l'artista Marina Monsonís. 10.30 - 13.30 h: Centre Cotoner (Esporles).
Diumenge 27
  • Tastet de sopes de peix i conversatori amb pescadors. A càrrec de la Confraria de Pescadors del Port d'Andratx. 11h, Port d'Andratx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.