nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

'Passatgers', l'art a través dels ulls dels refugiats

17920

Exposició 'Passatgers' a Can Alcover

'Passatgers, un apropament a la crisi europea de refugiats a través dels ulls de persones que cerquen seguretat entre les nostres fronteres' és l’exposició que hi ha aquest cap de setmana a Can Alcover. Es tracta d’una exposició de quadres i dibuixos fets per refugiats sirians i iraquians al camp de refugiats de Ritsona, al nord d’Atenes. A més, mostren un recull de fotografies del campament preses per un voluntari.
 
Aquesta exposició itinerant està organitzada per voluntariat independent que coopera en aquest camp de refugiats de Ritsona. Aquests, na Sofia i en Pablo, hi seran presents durant tot l’esdeveniment «per respondre totes aquelles preguntes que sorgesquin sobre el tema». I, a més, faran una xerrada explicativa i unes projeccions.
 
Com que tot es mou amb voluntariat, des de Joves de Mallorca per la Llengua han volgut«col·laborar amb aquests joves compromesos per fer possible aquesta exposició a Mallorca». Després d’aquesta parada, seguiran cap a Múrcia, Barcelona i els Estats Units. Tal i com ens conten, «més de 120 famílies, 600 persones, entre kurds, àrabs, xiïtes, sunnites i cristians han creat una comunitat que al seu país no seria possible. Veure això motiva molt i et fa pensar que poden canviar les coses».
 
A més, ens expliquen que han quedat «desencantats de la feina que les ONG més famoses diuen que fan». Per tant, la finalitat d’aquesta exposició itinerant és «no solament mostrar la situació actual dels refugiats en aquell territori, sinó aconseguir donatius que permetin millorar la seva qualitat de vida de forma més directa, sense intermediaris». És per això que na Sofia se’n torna al campament la propera setmana. Com expliquen, «els refugiats estan en mans de petites ONG i voluntaris independents i l’única cosa que volen és poder tornar a la seva casa i tenir una vida normal». Afirmen que allò que més els ha impactat ha estat adonar-se’n que «aquella gent és igual que tu. Tenien una casa, una família, feina, cotxe i negocis que han hagut d’abandonar. Els ho han arrabassat tot».
 
L'exposició es podrà visitar a Can Alcover durant el cap de setmana (8 i 9 d’octubre) de 16 a 21 hores.
 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.