Neix el malcarat Fu-Manxú (1930)
Alguns tratadistes hi veien reflectit el mateix Hitler. Però també havia nascut del que deien «perill groc», la Xina que amenaçava els europeus des dels temps dels «boxers». El seu pare «literari» fou Sax Rohmer. La seva mare, la literatura de ficció i misteri. El seu bressol, el quiosc o l'escaparata de la llibreria. Sax Rohmer posà, per altra banda, en el seu personatge, tot un bagatge experimental. Aquest era el pseudònim utilitzat per Arthur Saxfield Ward per a poder escriure les seves novel·les de misteri. Nascut a Irlanda el 1883, i mort el 1959, s'especialitzà en història i arribà a convertir-se en un veritable erudit pel que fa als temes de màgia i bruixeria. Però aquesta tasca d'historiador de les ciències ocultes no pogué cobrir les seves mínimes necessitats econòmiques i, aleshores, provà sort en la literatura de ficció, la novel·la de misteri. Fou, com passà a altres, eclipsat pel seu personatge, o dit en altres paraules, les generacions dels 40 i dels 50 sabien qui era Fu-Manxú, traslladat per altra banda al cinema americà, però ignoraven Sax Rohmer. Però com era aquest doctor mandarí, aquest pou de ciència malèfica, Fu-Manxú?
També a Illes Balears
- Rebuig a l’Ironman Mallorca pel «greuge que representa per als residents» i «per l’ús abusiu de les infraestructures públiques»
- Milers de persones omplen a vessar Santa Maria per a cridar ben fort: «Sí a la llengua!»
- Alerta a Campos per un repartidor de begudes amb tatuatges nazis
- El bisbe Taltavull ordena dos nous diaques al servei de la Diòcesi de Mallorca
- Promouen un boicot a Mercadona: «Ens vol vendre les patates de la colonització, fetes per israelians a terres palestines robades»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.