cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

La instantània

Tortugues d'Anfushi

97740
Pescadors i tortugues de mar al vell mercat del peix d'Anfushi (Alexandria).

A vegades, quan la mar està en calma, el port és com un gran disc blavós només esgarrinxat per les barques de pesca. Hi ha una intensa blavor mediterrània que enlluerna. Al barri d'Anfushi, a l'estimada ciutat d'Alexandria, les cases i palmeres molt altes miren envers la mar. Hi ha colors secs i roba estesa. És com un teló vell i desclosclat on col·locar-hi una vida intensa. Quan al balcó d'una casa hi surt una dona, llavors palpa la roba i, si comprova que ja està eixuta, la retira amb esment i se'n va. Si el que hi surt és un home, segurament anirà amb un mariol·lo blanc i s'hi estarà una llarga estona, amb els braços a la barana i mirant lluny. Rere les façanes obertes a la mar hi queda tot un laberint de carrers estrets i plens de gent que camina entre el cotxes aparcats de mala manera i el tramvia groc que fa avinent el seu pas amb un gran soroll metàl·lic. Als carrers de l'antic barri turc hi arriba el celistre de la mar des de diversos indrets. Alexandria és una ciutat plena de mar. Si no és la mar, és el llac Mariout. Quasi el mateix. Els dies en què el vent bufa fort, pulveritza les onades i, enlairant-les, fica bocins de mar per les finestres del cinquè o sisè pis de les cases de primera línia.

Al final del passeig ran de l'aigua hi ha dues continuacions: una és cap al fort de Qaitbey, l'altra du a Ras At-Tin. Aquesta segona opció passava prop d'un mercat on els pescadors hi tenien el fruit del seu treball.

Un magnífic assortiment. Qui hi entrava havia de saber que a redols hi havia gran quantitat de llot negre i que se'n podia posar fins als genolls. Enmig de tot, amb la vida i la brutor, unes dotzenes de tortugues "panxa enlaire o ja fetes trossos" feien torn per anar a parar als restaurants dels voltants. El mercat del peix d'Anfushi l'han enderrocat fa poc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.