algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Neix l'ocultista Aleister Crowley (1875)

Segurament, més que ocultista, fou demonòleg. Però l'ocultisme li va servir per dur a terme moltes de les seves activitats lluciferines. El 1898 ingressava en l'orde dels Rosacreus i el 1905 fundava el seu propi, anomenat de «l'Estel de Plata», l'objecte del qual era la formació de profetes i vidents. Viatjà a Egipte i allà estant, la seva dona va dir que havia tingut una visió del déu Horus.

Inspirat en tot això, escrigué el Llibre de les Lleis, un nou tipus de litúrgia negra que tingué una certa difusió per Califòrnia gràcies a l'activitat d'un dels seus deixebles, de llinatge Smith. Viatjà després a Àsia i com a fruit d'això combinà les oracions secretes grecoegípcies amb els conceptes del ioga, una barreja certament explosiva. Deia que cada èsser humà és una estrella i que la seva missió més elevada és la de creuar l'abisme. El 1920 fundava dos periòdics anomenats Gnosis i Lucifero que tenien la seva redacció a Berlín. I no content amb tota aquesta moguda, establí a Sicília l'Abadia de Telemos, on ell i els seus adeptes s'entregaren a tota mena de jocs censurables, sessions de droga i orgies brutals, que res no tenien de «sagrades», encara que ell predicàs que ho eren.

Tan bestials i brutals foren aquelles bauxes de sang i sexe que algunes de les seves concubines, en estat greu, hagueren de ser hospitalitzades. Tanta sort que ja no es trobava l'ocultisme a l'Edat Mitjana. Per això, les autoritats italianes decidiren de tancar l'abadia i Crowley hagué de tornar a Anglaterra, on fins el dia de la seva mort no li mancà bon llit i menjar sobre la taula, doncs allà, els seus seguidors eren nombrosos.

El seu enterrament a Brighton va atreure molts mitjans de la premsa i durant la cerimònia fúnebre, els assistents cantaren el seu Himne a Pan i el conegut Himne a Satan, de Carducci. Era l'any 1947.

Des de llavors a ara, el satanisme continua ben viu. I això malgrat l'agnosticisme imperant, la secularització progressiva, el racionalisme generalitzat, els retrocés de les religions... El diable continua estant dins la part més fràgil del cor de l'home i aquells que no són capaços de cumplir amb una mínima llei natural, el cerquen encara i el fan el seu Senyor, tot per tenir aquí a la Terra i mentre duri, un hipotètic poder sobre els altres mortals.

Escrivia el científic Ramón y Cajal: «La vanitat ens persegueix fins al llit de la mort. La suportam amb coratge perquè desitjam superar la seva terrible grandesa i captivar l'admiració dels espectadors. Han estat molts els savis, filòsofs i fins i tot, persones vulgars que pretenen morir com herois, quan en realitat cauen difunts com simples histrions...».

Miquel Ferrà i Martorell

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.