algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
18°

El Pi reclama la creació d’una Policia autonòmica per a les Illes Balears

La consellera d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca, Magdalena Vives, ha reclamat «la creació d’una Policia autonòmica així com està previst a l’Estatut d’Autonomia». «Tenim una sensació d’inseguretat, d’incivisme, de delinqüència i necessitam prendre mesures per eliminar aquesta situació», ha assenyalat.

Arran de la falta d’efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia espanyola, la consellera va tornar a proposar aquesta mesura; una qüestió que el partit ha defensat des dels seus inicis. «La inseguretat augmenta a les Illes Balears i amb la creació d’aquest cos es podrien pal·liar la falta d’efectius dels cossos de seguretat que depenen de l’Estat», insisteix.

«Existeix una manca d’efectius perquè molts de funcionaris no volen venir a les Illes Balears pel preu de l’habitatge, pel preu de la vida i això reforça aquesta proposta d’El Pi», diu Vives. «Això sí, que estigui dotada amb tots els recursos necessaris», recorda. «No s’ha fet cap avanç en els plusos d’insularitat per cap col·lectiu, tampoc en les forces i cossos de seguretat. Per això demanam al Govern que aprofiti aquesta legislatura per posar en marxa la Policia Autonòmica», ha sentenciat Vives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 20 dies
N'hi ha que critiquen, sense tenir gaire coneixement ni encert, la policia catalana, però, no diuen que malgrat tot i les deficiències que té, és una policia molt més moderna, pròxima i al dia que no pas les policies espanyoles, és clar evidentment que tot és pot millorar.
La policia espanyola no sap encara que son conceptes, com la mediació en casos de conflictes en manifestacions etc o l'anàlisi prèvia de possibles escenaris que es poden trobar quan fan un servei policial, en manifestacions, aldarulls o altres serveis...

Cal recordar que la guardiacivil és encara un cos militar espanyol. amb tot el què això comporta en un estat com ho és l'espanyol, i que la policia Nacional espanyola és l'hereva directa del malaurats "grisos" ? Per exemple el famoset Villarejo fou policia "nacional" des l'any 1972 fins fa pocs anys quan es va retirar... o a Barcelona encara tenen el mateix edifici estatge de la funesta comissaria (un símbol de la política repressiva espanyola) on torturaven i apallissaven activistes antifranquistes fins i tot en "democràcia"...

O que els cossos policials espanyols varen intentar carregar-se sense succés total, amb l'ajut de la (in)justícia espanyola, falses acusacions i el 155, en un judici farsa a l'estil lawfare, la policia catalana ?
També cal recordar, n'és un altre exemple, que la policia catalana no pot utilitzar les anomenades pilotes de goma des de l'any 2014, però, les policies espanyoles que encara es mantenen a Catalunya, les utilitzen, car diuen que a ells no els hi afecten les lleis (?!) catalanes.

Pel que fa a la percepció de les policies espanyoles residuals, podeu preguntar als catalans de Catalunya quina "sensació" i consideració en tenen des l'octubre del 2017...
Valoració:7menosmas
Per Si a El Pi, fa 20 dies
A les properes eleccions autonòmiques i locals, jo votaré a El Pi.I si se presentàssin a les nacionals també els votaria.
Perque han demostrat ser
intel.ligents
i no han ficat cullera dins temes que no son nostros, que divideixen a la nostra gent, i que resten l'energia i les ganes, de lluitar per les nostres pròpies causes.
Valoració:-1menosmas
Per inca, fa 20 dies
Sempre i quant sigui un cos nou, i que no impliqui simplement canviar el nom al cos de l'Estat, me sembla bé. Si és per posar-hi els que ja hi ha ara amb un altre nom i que discriminen els catalanoparlants, no. Un cos autonòmic de policia per començar ha de dominar absolutament la llengua pròpia de la terra, que des de després del 1229 és el català, i hi ha d'estar arrelada. Altrament serà més policia de fora que se sent aquí per mantenir el dret de conquesta.
Valoració:13menosmas
Per Guillem, fa 20 dies
Policia Autonòmica ? si. Clar que si. Però volem que parlin amb la nostra llengua, que estimin aquesta terra, la seva cultura, la seva història i la seva gent. Canviar els comandaments polítics dels cossos policials estatals, per altres comandaments polítics autonòmics, no servirà de res si en el nou cos policial es mantenen les mateixes essències espanyolistes, com en els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
Valoració:6menosmas
Per xavi, fa 21 dies
la direcció dels mossos d'esquadra està molt polititzada
Valoració:-5menosmas
Per Caub, fa 21 dies
Quines ganes de poder afuar sa policia a hippies aprofitats des sistema. Es traballadors necessitam protecció.
Valoració:1menosmas
Per Vius!, fa 21 dies
La foto és molt oportuna. Policia autonòmica per fer què? Per acabar com han acabat els mossos a Catalunya? No basta demanar una policia autonòmica si no hi ha garanties afegides.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente