cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El president Pere Aragonès convoca eleccions catalanes per al dia 12 de maig

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha convocat eleccions al Parlament de Catalunya per al diumenge 12 de maig.

Pere Aragonès ha reunit el seu Govern aquest dimecres horabaixa i després ha fet una breu compareixença al Palau de la Generalitat per anunciar públicament que acabava de decidir convocar eleccions autonòmiques.

Aragonès ha responsabilitat de l'avançament dels comicis a la «irresponsabilitat» de la resta de partits.

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimecres el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat de 2024, que només han rebut el suport d'ERC i PSC-Units i la diputada no adscrita Cristina Casol --67 dels 68 vots necessaris-- i el vot en contra de Junts, VOX, CUP, Comuns, Ciudadanos i PP.

La Cambra catalana ha votat les sis esmenes a la totalitat als comptes de Junts, VOX, CUP, Comuns, Ciudadanos i PP, que han prosperat, per la qual cosa decauen així els Pressupostos del Govern per a 2024.

L'Executiu català havia signat un acord pressupostari amb el PSC i havia intentat negociar amb Junts, els Comuns i la CUP per a recaptar els suports suficients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 4 mesos
@dic

“Crispetes”?.
Quién narices dice “crispetes” en Mallorca?.
Cursi, que eres un cursi.
Y si quieres hablar catalán estándar, me parece genial. Pero aprende a escribirlo, rayos. Que duele leerte.
Valoració:-1menosmas
Per dic, fa 4 mesos
Si guapi si,compreu crispetes i que us duri més la diversió ,ja,que veure el President Puigdemont a presó no us ha donat ni un minut d´alegria.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 4 mesos
@¿?

Es un multinick.
A veces firma como @manacorí.
Nadie interesante.
Antes me leía algo, pero tiene cero chispa.
Ahora veos los nicks y ya ni me molesto.
Un peñazo, vamos.
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 4 mesos
Sin vaselina para Cocomocho.
Ni los suyos lo quieren de candidato.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Lay de amnistía aprobada y elecciones en Catacoña.
Ahora sólo queda comprar palomitas y ver cómo se despedazan.
Y lo mejor de todo es que se van a llevar por delante a Pinochez.
Priceless.
Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa 4 mesos
¿Y este de los "mensajes" kilométricos con tropecientos seudónimos que no lee nadie, cuándo trabaja?
Valoració:0menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
No us deixeu aixecar la camisa pel xovinisme espanyol més carca i tronat. Titllar de "màfia", "corrupte", "xenòfob"... el catalanisme, mentre el cast, pur i virginal xovinisme ultra espanyol es basa en un bipartidisme en el qual hi ha el PP-Vox, un partit fundat el 1976 per 7 exministres de franco, amb un curiós "origen" pre democràtic i un "historial" prou conegut. Un poder judicial lawfare espanyol, parcial, amb mala praxi professional, empresonaments i repressió per motius polítics, espionatges il·legals, investigacions prospectives, atribució de "terrorisme" a manifestacions per a intentar perjudicar i fer mal, etc i a sobre amb el CGPJ caducat, i sense renovar de fa una pila d'anys, les quals coses fan enrojolar els estats democràtics i organitzacions democràtiques del món. O les miserables comissions d'espavilats durant la "centralització" a Madrid de la compra-venda de mascaretes durant la pandèmia... tot plegat denota com son.
En voleu més ? Despeses amb diners "espanyols [sic]" en-xorradas-tipo-lingúístico", qualcú li hauria d'ensenyar a l'interessat que son les balances fiscals. Escriure aquesta mena de provocacions, indica la mena de gent que son.
Recordar-los, també, que des l'any 1986 l'estat espanyol fa part de la Unió Europea i del 1986, fins avui l'única llengua oficial de l'estat a la UE és l'espanyola o castellana, potser podria comptar els diners despesos en l'oficialitat de l'espanyol o castellà i alhora dir-ne qualque cosa de les més de 500 lleis i normes que obliguen a usar l'espanyol o castellà.
Respecte als "contes" que pretenen endossar als que no son adeptes al seu xovinisme espanyol solament recordar-los unes dades del "declive" sobre el pes dels funcionaris públics : A Catalunya hi ha un 9,3% de funcionaris (entre funcionaris locals, de la Generalitat de Catalunya, estatals i universitats) del total de treballadors actius, ço és que fan feina; a les Illes Balears (entre funcionaris locals, dels Consells, estatals i universitats) i al País Valencià (entre funcionaris locals, de la Generalitat Valenciana, estatals i universitats) el percentatge és en ambdós territoris del 11,4%; la mitjana de l’estat espanyol és 13,2%; a Extremadura 23,4%...
Que el xovinisme espanyol ultra hagi d'escriure tantes pardalades per a intentar justificar-se, fa riure, per a dir-ho d'un forma suau i fina. A qui pretenen enganyar ? Finalment algú també els hi ha de recordar que cap dels estats independents que s'han separat de la unitat indivisible i inseparable d'Espanya d'ençà el segle XVI, mai cap ha volgut tornar a "Espanya".
No cal afegir-hi res més.
Valoració:-1menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa 4 mesos
Destroyer:"orellut li va dir l´ase al porc" Els Balears heu tornat a posar al govern al partit més corrupte d´Europa i tu dius corrupte a qui va gastar diners (majoritari dels catalans) a fer un referèndum? com dieu en castellà (Pa mear i no echar gota)-
Valoració:5menosmas
Per Destroyer, fa 4 mesos
Lo siento por los catalanes que no creo que sean capaces de patear el culo como hicimos en Baleares a todo el catalanismo corrupto y xenófobo y a sus mamporreros del PSC.. ..pero ¿Quién sabe?. Alguna vez caerá esa mafia.
Valoració:-4menosmas
Per arruix, fa 4 mesos
Se han gastado millones y millones, muchos de ellos del resto de los españoles, en chorradas de tipo lingüístico y otras, y se mueren de sed.
Valoració:-5menosmas
Per De Asprer, fa 5 mesos
El declive de Cataluña empezó hace mucho. Mucho funcionario y politico viviendo del cuento de la independencia que jamás se lograra …
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente