cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Govern no pensa limitar el preus del lloguer perquè assegura que «als propietaris no els compensa»

227415

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha afirmat que no pensa limitar el preu del lloguer a les Illes Balears, en resposta a la pregunta formulada en la sessió de control al Govern del Ple del Parlament d’aquest dimarts pel diputat de MÉS per Mallorca, Ferran Rosa, que demanava a l’executiu si aplicaran la Llei estatal d’Habitatge per a declarar Mallorca com a zona tensionada i limitar així els preus del lloguer. Vidal ha assegurat que limitar els preus «no compensaria als propietaris» i que l’accés a l’habitatge «s’arregla amb més oferta».

«Quant més han de pujar els preus perquè vostè deixi de basar la seva política en la ideologia i comenci a garantir el dret a l’habitatge i la funció social del sòl? Pensen limitar els preus de lloguer?», ha demanat el diputat de MÉS per Mallorca, Ferran Rosa, a la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat.

«Què passava al 2006 en ple boom de la construcció? Hi havia molta oferta. Funcionava bé el mercat immobiliari el 2010 o el 2013? Hi havia moltes cases buides! I això no va suposar preus més baixos», ha remarcat Rosa. «Sap el que no funciona? Cobrar poc, fer molta feina i tot i així no poder pagar un lloguer. Perquè, per molt que li costi d’entendre a la senyora Prohens, les Illes Balears no som un territori on els qui s’esforcen deixen una casa a vorera de mar als seus fills, sinó una terra on la gent es deixa la pell per pagar un lloguer i poder arribar a finals de mes», ha recordat Rosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pregunto, fa 5 mesos
@De Asprer: Com expliques que havent tants llocs com dius a on son molt assequibles els lloguers,la nostre comunitat cada any i ve a viure més i més gent?
Valoració:1menosmas
Per ergo, fa 5 mesos
Francina Jaume Guardiola.-
¿Y tú qué es lo que quieres estimada Paquita?
El otro govern te ha regalado algo, ben volguda Paquita?
Si yo tengo un piso en propiedad lo pagué firmando letras como un descosido y trabajando. Y trabajando.
Sólo sacáis a la Constitución cuando os conviene. Sólo los artículos que os gustan.
En una cosa si que estoy de acuerdo contigo, estimada Paquita. En Mallorca sobran 400.000 personas que no las necesitamos. Alguna, puede que sí. El resto de ninguna manera.
Nada más.
Valoració:-4menosmas
Per Para Francina Jaume, fa 5 mesos
Para Francina Jaume: Solo para ser realistas y objetivos: El PP lleva 6 meses, la situación ACTUAL si tiene culpable y responsable, es el anterior gobierno.
Y la constitución ESPAÑOLA dice que todo ESPAÑOL tiene derecho a una vivienda digna, en el territorio ESPAÑOL. España es grande. Lo que no se si la constitución ampara a los que no se sienten españoles ....

Valoració:-5menosmas
Per Francina jaume Guardiola, fa 5 mesos
És molt i molt trist, que els mallorquins hagin votat en aquest govern. Un govern que no pensa amb la gent d'aquestes Illes, ans tot el contrari només amb els propietaris.

Què vengui més gent, i visquin com viuen amb vivendes saturades compartides per no poder pagar un habitatge digne. I que els joves i gent gent d'aquesta terra no es pugui emancipar per no poder pagar un habitatge.

Senyors del PP, tant vos aferrau a la Constitució, aquesta diu que tothom té dret a un habitatge digne. Per tant, sou uns vertaders mentiders.
Valoració:14menosmas
Per Patriota, fa 5 mesos
El gobierno balear aplica el sentido común más elemental. Además, es de justicia apoyar a los sufridos propietarios ante el abuso de muchos inquilinos y el abandono del gobierno central socialcomunistaseparatista.
Valoració:-14menosmas
Per De Asprer, fa 5 mesos
Es molt trist, pero la realitat del mon es aixi. Toca emigrar. A cap lloc del mon, absolutament cap (!), una persona te garantitzada una vivenda a on va neixer. Crisis, guerres, inflacions, catastrofes naturals ... i sort que tenim els espanyols que podem anar a llocs del païs on la vivenda es pot pagar. Gracies al telefeina sense camviar de feina.
L´emigració es un fenomen mundial i al futur formara encara molt mes part de la vida que al passat.
Valoració:-9menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 5 mesos
Fer feina i no poder pagar el lloguer d'un habitatge on viure-hi, aquest és el problema. Intentar abaixar el preus del lloguer és el què pretén la "Llei estatal d’Habitatge", que jo sàpiga l'objectiu d'aquesta llei no és "compensar els propietaris o els grans tenidors que lloguen habitatges". Un afer complicat per un caramull de raons, els edificis -inclosos els d'habitatges- han esdevingut actius financers com a instruments "d'inversors" i d'inversions per fer més doblers, una cosa que abans hom feia, per exemple amb l'or, de fa dècades es fa amb habitatges, però, és clar l'or no és imprescindible per a viure... un habitatge sí. Si hi afegim que l'estat espanyol mai ha arribat a complir i a implementar l'article 47 de la seua sacra constitució, ans al contrari : "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació.
La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics". També sabem que cada dia hi ha menys habitatges socials, perquè els actuals tenen data de caducitat, és a dir "caduquen" idò passen al "mercat"... Sí hi afegim lleis nefastes com dels del sòl del temps d'Aznar... què en voleu esperar ara al 2024 ? Qualcú es sorprèn ara que les noves generacions ho tinguin complicat per accedir a una llar ? O que professionals, no pas únicament treballadors sense qualificació, no puguin desplaçar-se a fer feina en llocs on son necessaris per la raó que no es poden pagar el lloguer d'un habitatge ? Més "oferta" per a què, per a especular-hi de vell nou ? Per a encabir-hi més turistes ? On és el sentit comú i cívic ? Anem pas bé.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente