cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Tribunal Constitucional examina aquest dimarts el recurs de l'OCB contra la supressió del requisit del català a la Sanitat

El ple del Tribunal Constitucional espanyol realitzarà aquest dimarts el primer examen al recurs de l'Obra Cultural Balear (OCB) contra la supressió del requisit del català a la Sanitat de les Illes.

L'òrgan decidirà si admet a tràmit el recurs però no decidirà sobre el seu fons. La iniciativa va ser formalitzada per diputats del PSOE i Sumar del Congrés.

L'OCB defensa que el decret del Govern del PP que suprimeix el català com a requisit --tornant a considerar-lo un mèrit-- «vulnera el principi d'igualtat, reconegut en la Constitució espanyola, i el de no discriminació per raó de llengua, reconegut en l'Estatut d'Autonomia». També afirma que «atempta contra el règim de cooficialitat lingüística vigent».

Al seu torn, consideren que es fa un «ús fraudulent» de la figura del decret llei, al·legant que «no es tracta d'un cas d'extraordinària i urgent necessitat».

La supressió del requisit de català en l'accés a la sanitat pública era un dels punts de l'acord de governabilitat signat entre PP i VOX a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.