cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

MÉS per Palma i Unides Podem presenten una Proposta d'acord a favor de Palestina

Els grups municipals de MÉS per Palma i Unides Podem a l'Ajuntament de Palma presenten conjuntament una proposta d'acord relativa al conflicte que viu Palestina.

La proposta d'acord consta de 6 punts:

1. Exigir l'alto el foc immediat i el compliment del dret internacional, incloses les prohibicions d'atac directe contra la població civil, de bombardejar hospitals, escoles, llocs de culte o camps de refugiats, i a més, d'utilitzar armament prohibit per la legislació internacional, com és el fòsfor blanc a zones poblades. Així mateix, donar suport a la intervenció de l'ONU com a força de pacificació i l'entrada d'ajuda humanitària d'urgència immediata per a la població afectada.

2. Fins que aquests fets no siguin una realitat, exigir a la UE, presidida en aquests moments per l'Estat espanyol, suspendre les relacions diplomàtiques, econòmiques, culturals, esportives, de cooperació en armament, etc., amb l'entitat sionista de l'estat israelià.

3. Exigir a Israel el compliment de totes les resolucions de Nacions Unides que no s'han complert des de 1947, segons les quals el poble palestí té dret a un estat, a un exercit propi i al retorn dels refugiats, així com acabar amb els assentaments il·legals a Cisjordània i a la pràctica d'una progressiva neteja ètnica i al règim d'apartheid als territoris ocupats i a Gaza, incloent-hi l'aturada i revisió de les detencions il·legals, anomenades administratives, sense causa ni límit de temps, tant d'infants com d'adults.

4. Donar suport als processos de rendició de comptes internacionals, incloent-hi els nous que es derivin i els ja existents davant la Cort Penal internacional, per causes d'incompliments del dret internacional.

5. Donar suport al moviment 'No en el meu Nom', que uneix a la població jueva de tot el món i que es solidaritza amb el sofriment i els drets vulnerats del poble palestí, deixant clar que no es senten representats per l'anomenat "Estat d'Israel".

6. Declarar Palma Espai Lliure d'Apartheid lsraelià, sumant-se a la iniciativa de la RESCOP (Xarxa Solidària Contra l'Ocupació de Palestina), abstenint-se de comprar i vendre productes procedents d'Israel o de les colònies israelianes construïdes ii-legalment en territori palestí, així com comprometent-se a desinvertir i promoure la desinversió a iniciatives de l'estat israelià i reclamant als organismes corresponents que apliquin les sancions necessàries.

Els dos grups municipals acompanyen la proposta d'acord d'un comunicat a través del qual expliquen i exposen els motius pels quals fan aquesta proposta.

El comunicat és el següent:

El conflicte de Palestina ens mostra avui tot l'horror que suposa una neteja ètnica sense pietat ni respecte per la vida humana i les normes més elementals, a més del dret internacional. El conflicte no va començar el 7 d'octubre, va començar amb la resolució 181 de Nacions Unides de 1948, justament el mateix any en què es va proclamar la Declaració Universal de Drets Humans.

La resolució 181, que plantejava la partició del territori de Palestina en dos Estats, un com a Israel i un altre com a Palestina, va suposar l'expulsió de la població palestina, convertits en refugiats des de fa 75 anys. Però aquesta resolució mai es va complir, com tampoc ho ha estat cap de les altres resolucions de Nacions Unides, incomplertes sistemàticament per l'Estat d'Israel amb total impunitat.

Al llarg d'aquests 75 anys, no s'ha constituit l'Estat palestí. Palestina no té reconegut el dret a la defensa ni a un exèrcit. L'anomenada Autoritat Palestina no té, de fet, competències reals sobre les terres, les carreteres, els recursos, el comerç i altres aspectes fonamentals per al desenvolupament normal d'un poble. El territori que inicialment es va reservar per constituir un estat palestí ha anat minvant fins a ser residual, gairebé inexistent. Gaza, convertida en una presó per a més de dos milions de persones, i Cisjordània, plena de colònies israelianes iI-legals, amb talls permanents de carreteres per part de l'exèrcit israelià; amb detencions arbitràries, considerades administratives i sense causa ni temps límit, fins i tot d'infants; cases destruïdes com a represàlies; un sistema d'apartheid per als palestins que treballen o encara viuen als territoris ocupats.

Ara assistim a un nou episodi de violació flagrant dels drets humans, del dret internacional i de les i més elementals normatives: bombardejos indiscriminats massius sobre població civil, atacs premeditats sobre hospitals, escoles, zones residencials d'alta densitat; talls d'aigua, electricitat i combustible; impediment de l'entrada d'ajuda humanitària crides permanents a la població a què marxi d'una determinada zona quan aquesta població no té on anar ni on refugiar—se. Quasi la meitat i de les víctimes són infants, i moltes altres són dones, gent gran malalta, fins i tot nadons a les UCls.

Aquesta neteja ètnica no s'amaga, ben al contrari; es justifiquen per part d'autoritats israelianes l'amenaça d'una bomba atòmica sobre Gaza o posicionaments racistes contra la població àrab.

Tot això està succeint davant la mirada internacional, amb la connivència dels governs i estats a escala internacional. La Unió Europea, en aquests moments presidida pel Govern d'Espanya, ha i d'actuar de forma clara i contundent per aturar aquesta massacre protegir la població civil. Fins ara i la impunitat, passivitat i tebiesa han presidit els moviments governamentals davant aquest conflicte, que contrasta amb la contundència emprada davant altres conflictes.

Aquest Ajuntament, declarat com 'Amic de la Infància' i adscrit als Drets Humans, no pot quedar impassible i inactiu davant aquest horror i sofriment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mai més, MÉS., fa 8 mesos
Quina vomitera que fan.
Enlloc de lluitar per a les Illes Balears i per a la seva gent, lluiten per Palestina i pels seus terroristes que volen expulsar als israelians del seu país.
Aneu-vos a la merda💩!
Valoració:-2menosmas
Per Jo també, fa 8 mesos
@Miquel de la Mel.
Jo també votaré a Aliança Catalana.
Ara més que mai necessitam a gent valenta i ferma, que no tremoli devant dels islamistes ni se deixi comprar pels àrabs petrolers.
I més ara, que se comença a saber que els països àrabs volen ficar palestins a dins dels països europeus, a canvi d'uns doblers que Déu sap a on i a qui aniran a parar.
Volen implantar el martiri que pateixen els israelians als països europeus, perque tambè els reclamin i hi hagi un atemptat dia si i dia també.
I aquesta extrema dreta no crearà problemes lingüístics ni culturals.
Quines ganes de votar, que tinc i que
dónin llenya a tots aquests falsos, corruptes i protectors
de criminals.
Valoració:-1menosmas
Per Miquel de la Mel, fa 8 mesos
A les eleccions europees jo votaré a Aliança Catalana. D'extrema dreta i anti Islam, però que a diferència de la extrema dreta espanyolista, defensa la llengua i la cultura Catalanes. Adeu PSM, Més, etc.
Valoració:0menosmas
Per Tina, fa 8 mesos
Jo no sé perquè no hi vas tu, guapi. O és que te consideren un mil leches?. És això, no? . I deixa anar les quelites, que igual les hi vares regalar tu.
Valoració:-6menosmas
Per No anam, fa 8 mesos
A les eleccions europees jo votaré a Aliança Catalana. D'extrema dreta i anti Islam, però que a diferència de la extrema dreta espanyolista, defensa la llengua i la cultura Catalanes.
I és que la beneitura d'una certa gent, que fa el que fan els altres sense tenir ni idea del problema, més uns altres que aqui ben igual que a Israel se pensen que les illes Balears i la península Ibèrica son seves i que noltros també se les ho hem robades a ells i que per tant, ells les han de recuperar, més tots els doblers dels nostros impostos que Sánchez envia a Palestina, que se deven gastar en armament, ja començam a estar més que farts, d'aquests comediants que defensen a uns traïdors que primer ataquen brutalment fent massacres horribles, però que llavors, amb xifres falses del nombre de morts que hi ha hagut al seu territori, se fan ells les víctimes.
Hi ha molta gent cansada, de tot aquest teatre macabre i de com ho gestionen les esquerres soviètiques i estalinistes, que només serveixen per dur- nos a la ruïna econòmica, separar- nos del món civilitzat i posar nos a noltros a disposició del terrorisme islàmic.
I aquest desgavelllprovocat per gent desinformada i per altres que ni tan sols haurien de ser aquí, perque no son a ca seva, s'ha d'arreglar com sigui, perque així NO ANAM.
Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 8 mesos
Yo no sé para qué tanto Blinken, Catar o Egipto.
Mandamos a Alzamora y a Vidal con un par de bolsas de Quelitas y unas panades (de cordero, claro) y todo arreglado.
Cómo no se le ocurrió antes a nadie?.
Valoració:6menosmas
Per Antoni Ramis Caldentey, fa 8 mesos
@poligonera
Si aquest escrit fa perdre vots diu molt poc en favor de la ciutadania votant.

Aquest escrit, apart d'obrir els ulls a les distintes administracions de manera que compleixin el que demana l'escrit, hauria de fer guanyar vots si la ciutadania fos sana i humanista i humanitària, qualitats humanes necessàries per a la pau i la supervivència de la humanitat. Com jo crec que és en la majoria dels casos individuals personals.
Valoració:-7menosmas
Per Guillem, fa 8 mesos
Defensar els drets humans, el dret de tots els pobles a l'autodeterminació , la resolució pacifica dels conflictes i la democràcia per sobre dels propis interessos nacionals, potser no interessa gaire a la majoria dels partits polítics europeus, però defineix i distingeix clarament quines son realment les forces demòcrates d’Europa.
Valoració:-8menosmas
Per poligonera, fa 8 mesos
Que no se extrañen que pierdan votos
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente