cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi celebra la seva conferència política: «És moment de posar sobre la taula una agenda balear»

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha celebrat aquest dissabte la seva conferència política, a Palma, amb la convicció que «és moment d'ajuntar forces i posar sobre la taula una agenda balear».

El Pi ha organitzat aquesta conferència política per a «explicar i reafirmar» la necessitat de tenir un partit polític de centre, que «entengui el sentiment de la gent que viu a les Balears i que defensi les Illes, més enllà de sigles de partits».

«És el moment d'ajuntar forces i aconseguir marcar i posar damunt la taula una agenda balear i que aquesta sigui escoltada. I l'única manera de fer-ho és amb un partit de les Balears que sigui fort, amb representació a les institucions de les Illes, però també amb representació en el Congrés i al Senat», ha explicat el president d'El Pi, Tolo Gili. «I en això els canaris són referents», ha asseverat.

«Col·laborem amb Coalició Canària des de fa temps. La seva situació era la mateixa que la nostra, molts de partits dividits, i ells han aconseguit sumar esforços. A la vista està el protagonisme que han tingut en l'última investidura i com posa l'agenda canària per sobre de qualsevol aspecte», ha assegurat el president d'El Pi.

Per part seva el senador canari Pedro San Ginés ha explicat la seva experiència. «És molt important, més enllà de qüestions ideològiques i identitàries, l'important que seria per a les Balears tenir representants d'obediència balear i no submisa a les directrius de Ferraz o Gènova», ha dit. «Només així es podran defensar les necessitats i la qualitat de vida de la gent que viu a les Balears», ha recordat.

«Gràcies a la unió de molts de partits insularistes i municipalistes hem aconseguit que l'agenda canària estigui en l'agenda del Govern d'Espanya, tant pel principal partit de l'oposició, com pels que ara governen», ha explicat San Ginés, qui ha subratllat que «només s'aconseguirà posar damunt la taula l'agenda balear amb un partit d'obediència balear».

En la trobada, a l'hotel Palma Bellver, de Palma, han assistit representants d'unes 20 formacions municipals, com Gent Per Sa Coma, S'Illot i Cala Millor; Seny i Sentit de Sóller; Unió Mollera Pollencina; Tots per Pollença; Convergència per Santa Margalida; Futur Llubí; Independents per Sa Pobla; Sentit Comú a Campos i Independents d'Inca, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per De Asprer, fa 8 mesos
Som espanyols .... mirau el vostre pasaport. O igual som aragonesos, o argelins, o italians, o grecs .... mirant cap el passat .... o alemans mirant cap el futur. Pero lo de catalans ... no es veu per en lloc mes que a les fantasies ...
Valoració:-4menosmas
Per Catalunya de tots els catalans, fa 8 mesos
Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.
Valoració:4menosmas
Per Mallorca una illa catalana, fa 8 mesos
«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments».

Antoni Salvà (1932)
Valoració:4menosmas
Per les Mallorques són catalanes, fa 8 mesos
«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de València i per les blaves i assolellades illes Balears».

Pere Oliver i Domenge (1916)
Valoració:4menosmas
Per Som catalans els mallorquins?, fa 8 mesos
«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana."

Antoni Maria Alcover (1909)
Valoració:3menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa 8 mesos
Josep Guia i l'ús ample del nom Catalunya:

"Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
Valoració:3menosmas
Per la catalanitat cultural, lingüística i política, fa 8 mesos
"Tota la història menorquina està lligada d’arrel a la catalanitat cultural, lingüística i política. O sigui, la catalanitat és tret genètic intrínsec al menorquinisme."

Josep Joan Casasnovas (2022)

I, en aquest cas, qui diu menorquina pot dir mallorquina o pitiüsa.
Valoració:3menosmas
Per De Asprer, fa 8 mesos
Si si … però som ESPANYOLS i no catalans. I el catalans son espanyols també.

Pedro Sanchez y amiguitos … (2023)
Valoració:0menosmas
Per Pep, fa 8 mesos
Un mallorquin catalanista es como un judio nazi ….
Valoració:-3menosmas
Per Schmidth, fa 8 mesos
Van despistats. Molts són peperos decepcionats. El pepé d'aquí abans era regionalista i això encara tenia un pase per aquesta gent venint d'on veniem amb una transició falsa després de 40 anys de lobotomia a totes aquelles generacions. Ara són españolistes a tope! Els del pi són els mallorquinots peperos que se senten espanyols i molt mallorquins. No els veig amb identitat ni amb les idees clares. Els hi falta sang. És sa meva opinió, eh!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente