muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
17°

El Parlament de Catalunya investigarà les infiltracions de policies espanyols en moviments socials i polítics dels Països Catalans

El Parlament de Catalunya crearà una comissió d'investigació sobre la infiltració de membres dels cossos policials de l'Estat espanyol en els moviments socials, polítics i populars dels Països Catalans.

Seguint la petició conjunta d'ERC, Junts, CUP i comuns del 22 de setembre, després de la reunió de la Mesa de la Cambra, la proposta s'ha presentat aquest dimarts en la Junta de Portaveus i ja es podrà constituir la comissió, han explicat fonts parlamentàries.

Després d'establir la comissió, s'haurà de triar qui la presideix, qui ocupa el secretariat i quin portaveu de cada grup parlamentari participa en la comissió.

La petició va arribar a la Cambra després de la publicació del quart cas que destapa la infiltració d'un agent del Cos Nacional de Policia espanyola (CNP) als Països Catalans amb una identitat falsa proporcionada pel Ministeri d'Interior espanyol. Cal recordar que va transcendir el cas d'una agent mallorquina.

Els quatre grups varen argumentar que l'espionatge va vulnerar «múltiples drets fonamentals» com el de llibertat d'associació, reunió pacífica i expressió, participació política, defensa, inviolabilitat de domicili i el d'intimitat i privacitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A Xx (ver), fa devers d'un mes
És clar que més d' un talp d'aquests no deu poder dormir gaire bé, i provable que tengui insomni. Com qualque que es sentí culpable i autor d'una cosa antinatural. Un premi per a tota la vida, i més si es queda per aquí. 😀
Valoració:1menosmas
Per Patriota, fa devers d'un mes
Otra charlotada panca.
Valoració:-3menosmas
Per P, fa devers d'un mes
Nomes per tocar els nassos,no tardarán els de vox/PP de mallorca a donar homenatge o carrecs a sa policía d Establiments que es colgaba amb el que había d' investigar. Sempre tendrem el dubte de quienes practiques sexuals va aprendre a sa academia de la policía Nacional.
Valoració:7menosmas
Per Xx (ver), fa devers d'un mes
Dels inflitrats que es conegui la cara i el nom mai més podran viure en pau. Al estar assenyalats seran rebutjats per la societat per sempre més. Un detall molt gratificant, segur que sí !
Valoració:2menosmas
Per el conjunt de la nació, fa devers d'un mes
"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència."


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
Valoració:6menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa devers d'un mes
"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalu
Valoració:5menosmas
Per si si, fa devers d'un mes
Podrian investigar a los CDR
Valoració:-7menosmas
Per Ja ho val!, fa devers d'un mes
Si enlloc d'investigar grupets d'independentistes catalans, que poca cosa fan, s'haguessin infiltrat en grups de musulmans integristes, haurien evitat atemptats i salvat moltes vides.
I tenir relacions íntimes amb persones per treurer-los informació no és una pràctica correcta, més aviat pareix una falta disciplinària.
Valoració:10menosmas
Per Solleric, fa devers d'un mes
Quins paissos catalans?
Valoració:-8menosmas
Per Egggpaña, fa devers d'un mes
Clavegueras de l'estat, operació Catalunya, Pegasus, la Camarga infiltracions personals de policies dins grups socials, quina altra baixesa miserable sortirà de "España miserable vestida en sus harapos desprecia cuanto ignora".
En Villarejo repartint porqueria a tort i dret, ( crec que ha pactat amb la injustícia de l'estat per salvar el seu cul) en lo que toca a Catalunya, un altra maquinació per fer barallar als catalans, està ben clar.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente