algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Sainet a Palau Reial: el Consell de Mallorca rep els integrants d'un escamot de negacionistes de la llengua catalana

221405

El nou equip de Govern del Consell treballa intensament per convertir la primera institució de Mallorca en un escenari de representacions de teatre regional de baixa qualitat.

Entre esperpents i entremesos, aquest divendres s'hi ha representat un sainet protagonitzat pel conseller i portaveu de VOX, Toni Gili i els policies espanyols, Jaime Mulet i Toni Torres, transvestits de lingüistes i únics membres de l'autodenominada 'academi' de la 'llengo baléà'. Gili ha donat entrada al Consell a membres d'altres escamots com la Fundació Jaume Tercer o 'Hablamos español'.

Pròximament... una farsa amb defensors de que la Terra és plana?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ForaBocs, fa 2 mesos
M'han fet gràcia alguns comentaris que diven que aquets personatges son vagos,Home es que son de Vox que tots sabem que son mes vagos que es jeure.Ahir havien de intervenir en el Congrès del Diputats i just hi havia sa que havìa de escainar els altres eren en el bar,arribaren a mitja escainada i desprès com una tropa de bàmbols fent manvelletes a ses beneitures que havia dit aquesta que no se que nom.S'altre dia amb l'excusa dels "pinganillos" en el 16 minuts de començar la sessiò varen abandonar l'hemicicle.No van de feina ni en volen fer ni brot.I desprès s'annerot de n'Abascal diu "la España que madruga" si,els altres que els a mantenim.Trobo que dB no hauria de publicar comentaris en castellà ja que es s'unic diari de les Illes publicat en la nostra llengua.
Valoració:20menosmas
Per Gràcies!, fa 2 mesos
Gràcies, pacte de progres, per haver facilitat l'alternativa a aquesta guarda de friquis, els del PP i VOX. Sense el fracàs dels progres no hagués estat possible.
Valoració:19menosmas
Per Mulo Mulet, fa 2 mesos
Yo fui a clase con jaime Mulet. El más tonto y acomplejado. Despues entró en la policia nacional, pero tenia fama de escaquearse siempre.
Valoració:23menosmas
Per Forastero, peró., fa 2 mesos
Me parece que estos varones, o machos, que no señores, tienen pocos trabajos, peró, bien seguro que odian a la tierra a la cultura y la gente que les da de comer. En su triste vida han dedicado más tiempo a mirarse el ombligo que a abrir un libro.
El español no existe, se lkama castellano, lo dice la constitución, y igual que no existen el extremeño, el andaluz, el murciano, el navarro,... tampoco existe su balear, ni tampoco el manacorino, ni el felanitchero, aquí, en Cerdeña, en Andorra, y en muchas universidades del mundo nuestra lengua se llama catalán, els hi agradi o no, ignorants!!, que sou uns il.luminats de llum de carburo, au, anau a pastar i si es a la "meseta" molt millor.
A pixar i a dormir, deia en 'Lázaro'.
Valoració:35menosmas
Per Sant Honorat, fa 2 mesos
Gili? Gili!
Valoració:14menosmas
Per Josep Miquel, fa 2 mesos
Doncs al PP ja l'hi han colat la primera bofetada a les totes, Vox presenta una propisiciò de la innecesaria oficina de drets lingüísticas, i resulta que no li diu, redacta una barbaritat, que conculca el nostre Estatut per tots els cantons, i de postre els populars, segons diven en que tampoc son gaire de fiar, l'ha vist i s'ha enterat quan ja s'ha registrat el Parlament. Vos ne mereixeu més d'una per covards que deixen entrar a aquesta xusma a càrrecs, clar que molts dels d'ara son els "populars de la part mes dretana" es a dir cosins germans del Voxquimans Nehandertals, i ja sabem que cantaba en Tomeu Penya amb lo de "com més cosins més endins". No seran els partits d'esquerra, ni els partits nacionalistes o de centra regionalista-nacionalista, qui vos treura defora sino els vostres socis. La Presidenta pot acabar com una nova versiò de Bauça 2.0 Clar que com que vos hi val el carrec, sou, secretaris, cotxe oficial i moqueta, tinc la impressió que fareu comedia i tractar de colar vuits i nous i cartes que no lliguen i excuses de mal pagador, pero se vos vora el llautò. Fa falta esser molt curt per no veure a on vos heu ficat. I escolteu vos ho mereixeu, i lo més trist i ha molta gent del PP que si te clar qui som, com som i que parlem, i son els primers que, per dignitat i principis haurien de montar un escandol als seus cappares trabucats i obssesionats que tenían damunt la taula altres opcions i vots per no haver de dependre de xusma, pero creient que els dominarien, aceptaren con tal de gobernar. Doncs ja ho teniu, la primera al front i la segona, quant elx "odiadors professionals" no vos diven res i la vos fiquem i doblegada, en els morros. Igual durareu menys que en Bauza. Sra. Presidenta, que opina d¡aixo, o no te res a dir?
Valoració:27menosmas
Per Maikel, fa 2 mesos
4 pallasos de circ i analfabets arreplegats, que duraran manco que els inútils de Perdemos.
Valoració:29menosmas
Per Xx (ver), fa 2 mesos
Uns peons de la inquisició Ñaña, o millor s'hauria SS, encara que no els veig gaire evolucionats. Partits i deixats anar solts.
Valoració:32menosmas
Per CNP, fa 2 mesos
jaime mulet usa la información de la policia nacional para su organización incostitucional
Valoració:42menosmas
Per Canet, fa 2 mesos
Aquest Jaime Mulet el conec bé: policia feixista, curtet, acomplexat i vagoooo.
Valoració:45menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente