algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Pi considera que el català ha de ser un requisit per a qualsevol plaça de funció pública

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha proposat a l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca que els ajuntaments puguin continuar usant els romanents de tresoreria, com es fa d’ençà de la pandèmia, i que es recuperi el requisit del català a l’àmbit sanitari i a garantir aquest requisit a qualsevol plaça de funció pública a Mallorca i a la resta de les Illes Balears.

Tant la representant d’El Pi a la Mesa de l’Assemblea de Batles i Batlesses, Leonor Bosch, com el conseller insular, Antoni Salas, consideren que continuar amb la suspensió de la regla de despesa «és necessari per l’alta inflació d’aquests darrers anys». «Sembla que aquesta suspensió deixarà de ser efectiva a finals de 2024 i els ajuntaments no podran disposar de tots els ingressos que generen i això no ho podem consentir», ha explicat Salas, qui també és batle de Costitx.

«Hi ha recursos econòmics compromesos en obres i contractes de serveis que estan en una revisió de preus a l’alça i comprometen els pressuposts ordinaris, entre altres motius, i per això és necessari que tots els ajuntaments puguin disposar de tots els doblers i ingressos que generen», ha explicat Bosch, qui és batlessa de Banyalbufar.

Per altra banda, Bosch també ha demanat que el català continuï essent un requisit per a qualsevol plaça de funció pública. «Les llengües no han de ser un motiu de confrontació, sinó un motiu d’orgull, de riquesa i multiculturalitat de la qual hem d’estar orgullosos», ha remarcat.

Salas ha afegit que el català «no és un obstacle perquè arribin bons professionals a les Illes, sinó l’alt cost de la vida, la dificultat per trobar habitatge i la falta de complements econòmics per compensar aquestes dificultats».

«Per això, demanam que el Consell de Mallorca demani a l’Estat que es puguin continuar utilitzant els remanents i que el català continuï essent un requisit a qualsevol plaça de funció pública a les Illes Balears», ha conclòs Bosch.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa 2 mesos
Destroyer: No tens res millor a fer que anar dient bajanades per aquí?Deus tenir una vida molt trista.
Valoració:4menosmas
Per Siurell, fa 2 mesos
Per això governen amb aquells que han suprimit aquest requisit. A Porreres, per exemple. Barruts.
Valoració:3menosmas
Per L'anyoraran, al requisit del Català, fa 2 mesos
El requisit del Català és l'únic motiu, pel qualles places de treball públic son encara per a la gent d'aqui.
Si suprimeixen el Català, vindran de fora a examinar- se, treuran ells les opisicions i als d'aqui no els quedarà més remei, que fer feinotes dures, mal pagades i avorrides per poder menjar ipagar un habitatge, perque totes les feines de docents, sanitaris, administratius i resta de professionals, i subalterns, estaran ocupats per gent forastera espanyola i estrangera que digui que té qualque repadri europeu.
Veureu quins serveis públics més guapos, que tindrem.
Valoració:10menosmas
Per Esteve, fa 2 mesos
Sempre he pensat que s’hauria de demanar també un nivell de castellà igual que de català. Estic segur que molts defensors del castellà no aconseguirien el nivell demanat d’ortografia, sintaxi, redacció, comprensió lectora, etc.
Valoració:9menosmas
Per Destroyer, fa 2 mesos
A ver si convencéis a los de Vox, ánimo...je...je
Valoració:-11menosmas
Per Destroyer, fa 2 mesos
El catalán ni debe ser requisito ni siquiera un mérito. Mérito debe ser el inglés, al ser una CcAa dedicada al sector servicios. Esta claro que hay que reformar la educación.
Valoració:-15menosmas
Per Pep, fa 2 mesos
Ara començam a anar.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente