algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Prohens assegura que garantirà els drets lingüístics però no explica com ho farà

La presidenta del Govern, Marga Prohens, no ha especificat aquest dimarts si eliminarà el requisit de català per a l'exercici de tota la funció pública, més enllà del sector sanitari, encara que sí que ha assegurat que «garantirà els drets lingüístics de tot el món».

Així ha contestat la líder de l'Executiu, després de ser demanada sobre aquest assumpte pel portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, al ple del Parlament.

Apesteguia ha apuntat que amb l'eliminació del requisit «s'elimina el dret a ser atès en qualsevol de les dues llengües» i ha recriminat que sempre s'opta per eliminar «el dret dels catalanoparlants» i ha ressaltat que aquesta mesura «no era al programa electoral del PP», de manera que, Prohens «ha rendit el PP als interessos de VOX» ja que «al PP abans no li molestava aquesta qüestió».

Per part seva, la presidenta no ha aclarit com garantirà els drets lingüístics dels catalanoparlants en un sector com la Sanitat que aplega el 66% dels casos de discriminació per raó de llengua que es produeixen a l'Administració pública. Prohens només ha indicat que a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics s'oferiran cursos de català als quals el personal sanitari es podrà apuntar voluntàriament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marga la embaucadora, fa dervers d'un any
Ja sabeu que no fa res del que diu, els mallorquins de Campos estan tots contents amb ella. Barca foradada.
Valoració:5menosmas
Per Verí, fa dervers d'un any
És una embulladora. Ha tirat en cara a un diputat de la.opisició, que ells governaven amb VOX perque l'ala progressista no els havia volgut donar suport.
Però resulta que MÉS li havia oferit els vots que li faltaven, sense demanar altra cosa que respecte per la nostra cultura i la nostra llengua, però ella ni tan sols els va convocar.
I li haurien de retreure, a la propera que torni amollar aquesta mentida.Perque si els fa il.lusió tenir ultres a dins dels governs és un capritxo del PP, no una necessitat.
Valoració:7menosmas
Per conisi, fa dervers d'un any
mirau e,l panorama nazi onal que mos toque viure, na prohens nomes riu o es que s ha operat i l hi ha quedat aquesta cara, la guardiola lleva la gratuitat dels menjadors escolar i tambe els imposts als rics. el aznarin que diu dois ha pedut el capet, n ayuso a barcelona a emprenyar als catalans .ANIMO
Valoració:6menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
Res farà. Mentides i més mentides.
Valoració:10menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
Quin cinisme!
Valoració:9menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
de tot el món que parli la lengua del imperio, que no la deixau acabar 'proba dona'.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente