algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Alzamora (MÉS): «L'ampliació de carrils a la via de cintura que planteja el PP és recuperar un model depredador del territori»

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha rebutjat aquest dissabte la intenció del departament insular de Mobilitat i Carreteres d'afegir un carril més en dos trams de la Via de Cintura. Alzamora ha lamentat l'anunci fet pel conseller Fernando Rubio en una entrevista a IB3 i ha assegurat que el projecte «suposa tornar a un model d'asfalt i depredador del territori que no solucionarà els problemes de trànsit de l'illa».

Segons Alzamora, tots els experts coincideixen en destacar la «inutilitat de construir més vies d'alta capacitat per a reduir les congestions de trànsit». De fet, ha recordat que l'ampliació de la xarxa viària crea una demanda induïda i provoca un efecte crida per a utilitzar el vehicle privat. «Ampliar o construir noves carreteres és crear més incentius per a utilitzar els cotxes en detriment del transport públic. El PP deixa clar quin és el seu model: més cotxes, més trànsit, més contaminació i més consum de territori», ha assegurat el conseller de MÉS.

Alzamora, ha reclamat la «retirada immediata del projecte» i ha criticat que el PP aposti per l'asfalt en comptes d'impulsar un ordenament eficaç de la mobilitat». En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha recordat que en el darrer ple, la institució va votar i aprovar una moció presentada per MÉS la qual insta el Govern a iniciar el procés per a l'efectiu traspàs de competències de transport terrestre.

«La millora de la mobilitat passa inexorablement per assumir les competències en matèria de transport terrestre. Només d'aquesta manera el Consell podrà dissenyar i executar de manera ordenada i global un sistema públic de transport que integri, a més, la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca», ha assegurat Alzamora. «Tot plegat ha de servir per a disposar d'un transport públic regular i de qualitat durant tot l'any que no estigui pensat només pels turistes i que sigui una alternativa real per a la població resident a l'illa», ha sentenciat el portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xx (ver), fa 11 mesos
@hipocresía de asco.
Com a fatxa que et demostres t'agafrs al populisme més barat. Avui dia quina família no té més d'un cotxe, inclús m'atreviria a dir sense conèixer-lo que també la del mateix 'de asco', a no ser que sigui solter.
Manco discursos populistes per a defensar una futura agressió ambiental i afavoridors a la contaminació i degradació del medi natural, garantits pel capitalisme desbocat i els partits nazi-fatxes en general !
Arruix els explotadors i contaminadors de sa nostra terra !
Valoració:2menosmas
Per hipocresía de asco, fa 11 mesos
Este hombre larga, por largar. Si lo que propone el PP se llega a ejecutar, tú, Alzamora, usarás las dichas ampliaciones.
¿A que tienes cochecito, Alzamora? Presuntamente en tú familia haya más de uno. Y no "pandas ni biscuters", precisamente.
Pura hipocresía.
Valoració:-9menosmas
Per mojame 6, fa 11 mesos
Pues va a ser lo que diga la mayoría. Oído cocina?
Valoració:-8menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Sols la gent que te interessos directes amb la venda de cotxes i la construcció de carreteres, defensa el model de transport amb cotxe particular. El transport privat per carretera, es el més insostenible, el que més accidents i morts provoca, el que més contamina i el que més territori destrueix.

Valoració:6menosmas
Per Boring, fa 11 mesos
Ets molt pesat i molt repetitiu, multinik pro- fatxes.
Avorreixes molt.
Valoració:6menosmas
Per Maikel, fa 11 mesos
Aquesta Via de Cintura ja hi és... Fa anys que està feta. Ja no fa mal als ulls. No com l'autopista del vostre expresident nudista. Què tengui 2, 3 o 4 carrils poc ens importa als que treballam. Si més no, el que necessitam els mallorquins són solucions i no dirigents descafeïnats, fracassats, demàgogs i ganduls incapaços de governar. Us quedem molts d'anys d'oposició ✊
Valoració:-4menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Sols la gent que te interessos directes amb la venda de cotxes i la construcció de carreteres, defensa el model de transport amb cotxe particular, el més insostenible, el que més accidents i morts provoca, el que més contamina i el que més territori destrueix.
Valoració:7menosmas
Per curiosa propaganda, fa 11 mesos
I venga propaganda de Més i cia. Una propaganda que, atesos els antecedents, li fa més mal que bé. Ei, que pot ser m'equivoc i és precisament aquest, l'objectiu.
Valoració:-4menosmas
Per Depedrador?, fa 11 mesos
Sí, és ver. Igual que l'autopista de Campos i les companyes promotores del turisme de masses que es varen fer durant els vuit anys darrers del pacte de progrés del qual Més va ser part activa.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente