cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PSIB remarca que el requisit de català a la Sanitat «mai ha estat un problema per a contractar professionals»

El PSIB-PSOE ha criticat l’aprovació del decret llei de mesures urgents en Educació i Sanitat que, entre altres mesures, inclou l’eliminació del català com a requisit a la Sanitat pública.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Patricia Gómez ha assegurat que el català «mai ha estat un problema per a contractar professionals sanitaris en aquesta comunitat autònoma i s’ha de pensar en els drets dels ciutadans i dels usuaris perquè es puguin adreçar a l’administració pública en una de les dues llengües cooficials».

Per a Gómez, «no deixa de sorprendre la forma de fer del Govern, ja que la mateixa consellera de Salut va reconèixer que el català no era un impediment perquè venguessin professionals a les Illes, donat que la llei permet eximir del requisit a les categories deficitàries», per la qual cosa «fomentar l’ús del català a les administracions públiques enriqueix la comunicació i en l’àmbit de la salut, és en si mateix, terapèutic».

En relació amb la manca de determinats professionals sanitaris, Gómez ha valorat positivament que a la fi el Govern reconegui que existeixen places de difícil cobertura, «tal com vam preveure des de l’anterior Executiu a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera i a les categories professionals que són difícils de cobrir».

En aquest sentit, la diputada ha recordat com «la creació d’aquestes places, aprovades al pressupost del 2023, mai han estat reconegudes pel PP fins avui», mentre que també ha destacat que «haurem de veure com es materialitzaran les noves places creades pel Govern actual i si han estat pactades amb els sindicats a les meses oportunes o si és una decisió unilateral com ens té acostumats el PP».

En qualsevol cas, Gómez ha recordat que els doblers «mai han suposat una limitació per a contractar professionals, perquè el fet que manquin determinades especialitats a tot l’Estat és el que limita la possibilitat de contractar en determinats moments».

El més important per a tenir metges, segons Gómez, és «garantir la formació de més especialistes, per la qual cosa hem fet molta feina els darrers anys, doblant el nombre de metges especialistes en formació perquè d’aquí a pocs anys pugui haver-hi metges suficients».

Una altra necessitat per a comptar amb més professionals sanitaris és «tenir condicions retributives atractives per als professionals que ja fan feina», per la qual cosa la del PSIB ha recordat que «vam crear les places de difícil cobertura i vam aprovar el preu per hora de guàrdia més elevat de tot l’Estat espanyol».

Finalment, Gómez ha destacat també la importància de continuar amb el Pla d’Atenció Primària. «Estarem vigilants perquè el nivell assistencial tengui el protagonisme que es mereix i que els metges i altres categories deficitàries tenguin projectes que resultin atractius per poder fer feina a les nostres illes, impulsant la recerca i la formació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barra de ciment, fa 11 mesos
@ un poc de culpa, sí que tenen. No seré jo que els donaré una altra oportunitat, estic ben escalivat. El PSOE ara remuga perquè les eleccions són lluny. Si les eleccions haguessin de ser aviat, callarien com els morts. I pel que fa al perill que no hi hagi noves eleccions, no cal patir. Uns i altres saben que aquesta democràcia que no ho és, és ben assumible per als polítics i per als amos dels polítics.
Valoració:2menosmas
Per Destroyer, fa 11 mesos
Esta señora se atreve a decir que: se podía "eximir del requisit a les categories deficitàries'

Vamos esa forma de hablar la inventaron los progres que se dedicaban a comerciar con esclavos. No tienen verguenza.
Suena un poco a discriminación por lengua....!. Entendéis por qué os hemos pateado el culo y os hemos echado?
Valoració:-2menosmas
Per Pep, fa 11 mesos
Vosaltres teniu tota sa culpa de lo que passa ara ,mai vos ha interessat potenciar es català a ses illes per res ,heu estat nefastos.
Valoració:5menosmas
Per Un poc de culpa, si que ténen, fa 11 mesos
Per culpa d'haver-se posat de perfil, quan els ultres catalanòfobs atacaven als catalanoparlants. I de que la llavors Presidenta haver canviat de llengua, quan un cara-bruta la va escridassar "En español", com si ella parlàs en japonès, molts ciutadans progressistes no varen anar a votar. Però mentres els progressistes s'abstenien, tots els que no els escandalitza la corrupció i la senten com una mostra de poder i de senyoriu, més els nostàlgics del franquisme, els curts de remat, els cafres i tota la damés gent rara que pul.lula per la nostra pobra terra, se tiraren en massa sobre les urnes i feren sortir guanyador a aquest engendre de Govern.
I és que el voler tenir contents, als que saben segur que votaran als seus adversaris, és la millor manera de que no te votin ni els adversaris, ni tampoc els teus.
A veure si aprenen per la propera, si és que hi ha propera i no se prohibeixen les eleccions Perque tampoc seria massa rar, amb tots aquests hereus del "Régimen", que dictassin que votar és un cop d'estat, perque com que ja ho varen dir i fer una altra vegada, pensar en una segona no és judici de valor.
Valoració:4menosmas
Per Barra de ciment, fa 11 mesos
I doncs, com així mantingueren la moratòria, ampliada, que ja perjudicava la normalització del català a la sanitat pública? D'aquesta manera, ara el PP pot argumentar que per tenir el català aparcat indefinidament, millor enllestir la feina. Ni uns ni altres no tenen cap credibilitat.
Valoració:10menosmas
Per inca, fa 11 mesos
Està bé que ho diguin, llàstima que ells són els primers que van fins i tot posar en perill el pacte quan se negaven a aplicat-lo. I també són els primers que s'ho haurien de fer mirar, no és de rebut posar portaveus de govern que són incapaços de parlar la llengua oficial.
Valoració:14menosmas
Per ....., fa 11 mesos
Us saltaveu el requisit ? Us era igual ?
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente