cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Francina Armengol, elegida presidenta de les Corts espanyoles, esdevé la tercera autoritat de l'Estat espanyol

L'expresidenta de les Illes Balears i diputada al congrés de Diputats espanyol per les Illes Balears, Francina Armengol, ha estat elegida, aquest dijous, presidenta de les Corts espanyoles i esdevé així, la tercera autoritat de l'Estat espanyol.

Armengol ha estat escollida, en primera votació (amb 178 vots) com a presidenta del Congrés dels Diputats en la Sessió Constitutiva de la XV Legislatura, gràcies als vots dels diputats del PSOE, SUMAR i les formacions independentistes catalanes, basques i gallegues.

Armengol milita des dels anys 90 en el Partit Socialista d'Illes Balears, és secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) des de 2012 i ha presidit el Govern durant dues legislatures, entre 2015 i 2023.

Ha desenvolupat la seva tasca en les principals administracions: regidora a l'Ajuntament d'Inca en els seus inicis, diputada després en el Parlament de Illes Balears, Consellera del Consell Insular de Mallorca i Presidenta de la institució i diputada en el Congrés dels Diputats per a, finalment, convertir-se en la primer dona presidenta de les Illes Balears en el 2015.

El precedent

El mallorquí militant del PSOE, Félix Pons (1942-2010) va ser president del Congrés deu anys, entre 1986 i 1996, i abans, havia estat ministre d'Administracions Públiques, l'encarregat de les relacions amb les comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @ergo, fa 11 mesos
Hi pot haver algun pallasso més gran que un multinick que es dedica a robar nicks tan sols per a molestar als demés ? Ho dubte.
Valoració:0menosmas
Per ergo, fa 11 mesos
Payaso. Me has copiado el seudónimo.
Panca. Cata nazi. Cipayo. Llepaculs. Poca vergonya. Ladrón.
Valoració:-1menosmas
Per @ergo, fa 11 mesos
Sí, sí, un mort que ja voldrien per a ells els nazi-fatxes Peperros i Bocs a qualsevol preu. Quan no podeu aconseguir una cosa dieu que està verda, com la guilla. Ah, ah, ah ! ........
Valoració:2menosmas
Per Espies de la TIA, fa 11 mesos
Si amb tots els espies que li havien posat el PP-VOX al darrera, perque li trobassin coses lletges i enfonsar-la, enlloc de col.laborar per ajudar en la gestió de la pandèmia, l'únic que pogueren fer servir va ser que l'havien vista a un bar, prenint- se una copa amb uns companys un poc passat el toc de queda, és que deu tenir un expedient ben net.
Si jo fos el cap dels espies nazifatxes, no hagues dit res, perque no just és fer el ridícul, sinó que és exposar- se a que en revanxa, els altres treguin als seus coses bastant més "interessants", que la d' anar a un bar a fer un gin tònic que fins i tot, podia ser sense alquol.
Valoració:4menosmas
Per Tati, fa 11 mesos
Hola

Veig que fer una broma sobre una errada tipogràfica de l'article referent a l'any en que va prendre possessió Fèlix Pons ha generat molt de rebuig.

No que aparcàs sine die la reforma de l'Estatut balear que contemplava el concert econòmic i un nivell d'autogovern superior a l'actual.

Interessant.
Valoració:2menosmas
Per ergo, fa 11 mesos
A la inquera del HAT le han cargado el muerto.
Se ha ido a la Meseta y hablando un idioma que le da erícela.
Será glorioso.
Y los del "Baleares", ojipláticos ante tamaña traición.
Valoració:-10menosmas
Per El millor que podia passar, fa 11 mesos
Pareix que tot va per bon camí.
Valoració:13menosmas
Per Traïdor, fa 11 mesos
Puigdemont botifler!!!
Valoració:-12menosmas
Per Espumarajos, fa 11 mesos
El Quelitas echando espumarajos por la boca en Twitter. Otra Vez le han tomado el pelo al analista de medio pelo del CNI.
Valoració:-7menosmas
Per Pere pardal, fa 11 mesos
@tati. 0 en comprensió lectora.
Coses de la logse.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente