cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Prohens posa en mans de la ultradreta una 'Oficina de Garantia de Llibertat Lingüística'

La presidenta del Govern, Marga Prohens, posarà en mans del partit neofeixista VOX un ens anomenat 'Oficina de Garantia de Llibertat Lingüística' dedicat a promoure el conflicte lingüístic.

L'organisme és un dels preus que ha de pagar el PP per poder obtenir la presidència del Govern, així ho ha manifestat la portaveu adjunta del Govern i consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, aquest divendres, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern: «és un acord inclòs en el pacte d'investidura».

«Aquesta Oficina és un acord inclòs en el pacte d'investidura. No ens hem amagat», ha assenyalat Estarellas, qui ha explicat que «en el pacte d'investidura amb VOX queda recollit que es tirarà endavant una oficina per a garantir la llibertat dels ciutadans a utilitzar les dues llengües cooficials». I, ha afegit, «a poc a poc s'aniran definint dins de les comissions de treball, juntament amb Vox, com s'articula aquesta Oficina, que dependrà del Parlament».

Així mateix, i preguntada per si l'acord d'investidura recollia que fos VOX qui dirigeixi aquesta Oficina, la consellera ha dit que ella «no està en el Comitè de Seguiment de l'Acord» i que, per tant, «no pot afirmar-ho». «Només sé que s'ha d'acabar de definir com es farà aquesta Oficina, per tant, desconec cap a on s'ha d'articular, però la creació de l'Oficina és un pacte d'investidura amb VOX", ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 12 mesos
Doncs si s'atreveixen a obrir, el primer que hem de fer tots i si els hi col·lapsem l'oficina, doncs ens hauran d'atendre si hi hem anat dins el horari establert, i exigirem que ens registrin el original i si no tenen registre cap problema duim una copia que hauran de segellar, signar i numera data i nombre d'entrada, es com estableix la llei, donant al escrit noms i llinatges, D.N.I., domicili, nombre de telèfon mòbil i e-mail, i que el escrit digui "que qualsevol document que surti de qualsevol organisme administratiu, local, del Consell o Governs, així com de qualsevol altre ent que estigui amb participat o subvencionat per qualsevol organisme administratiu, sens ha d'enviar, sia al mòbil, al e-mail o per carta en català, fent us del nostre dret, i els hi agafaran cagaleres, ja que la Tribu Unga Unga Unga VoxquimansNehandertals, no es signifiquen gens amb lo de fer feina, basta veure que han fets tots a les institucions. Absolutament res mes que es campar odi, populisme i trabuca-dura, de fet pobrets no tenen gaires coneixements, salvo esporàdiques excepcions. A mes no podran dir que no troben cap document nostre, si algú ho va fer anteriorment. Fan el imbecil doncs recurs i si en dos mesos, callen, que serien tan miserables com per fer-ho es podrà acudir al Tribunal C-A. I com mes serem mes riurem
Valoració:9menosmas
Per A. Cirer, fa 12 mesos
La consellera i portaveu del Govern no té tota la informació que està obligada a donar... Més mentides. Es pensen que, si ens informen mica en mica i malament, apaivagaran la nostra reacció. Al contrari. No hem de deixar que ens tractin com a vassalls, que és el que són ells.
Aquesta Oficina de la infàmia ni ha de néixer ni molt manco ser comandada per aquesta gentussa!
Valoració:11menosmas
Per Toniel·lo, fa 12 mesos
El tret els pot sortir per la culata si saturam de denúncies aquest xibiu de l'extrema dreta ultranacionalista. Jo ho tenc ben clar, hi enviaré una queixa per cada vegada que vulnerin el meu dret d'expressar-me en català o es vulnerin els meus drets lingüístics. Cap agressió sense resposta.
Valoració:13menosmas
Per Pere Joan Tous, fa 12 mesos
Vox i PP: tanto monta, monta tanto... Els principis són els mateixos. Tenen el mateix guió i Vox no és més que la versió hardcore del PP...
Valoració:12menosmas
Per Kaimito, fa 12 mesos
Anam ben malament. Per avall i sense fre.
Valoració:9menosmas
Per pep de sa sínia, fa 12 mesos
Seria molt mala sort que tot d'una que se posi a funcionar comencèssin a rebre un allau de cridades, peticions i emails sobre el dret a ser atesos en català, donat que ha de servir per, textualment, "garantir la llibertat dels ciutadans a utilitzar les dues llengües cooficials", no ho trobau?
Tots sabem quina és, de les dues llengües oficials, la que pateix amb més freqüència minorització i menyspreu per part de l'administració i de colons monolingües.
Valoració:17menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Ja ho veim que lo seu dels nazi-fatxes és imposar i obligar a lo seu, que no és lo natural d'aquí. Uns colons amb vocació de dictadors. L'avantsala del clavagueram. Uffff !
Valoració:19menosmas
Per Desperta, ferro!, fa 12 mesos
Aquesta presidenta tereseta ha donat a aquests bojos destructors, que no poden veure a ningú, ni tan sols entre ells, que son declarats enemics del nostre poble i de la nostra cultura, la gestió de la nostra llengua?
És com un malson, perque si els pactes de l'esquerra son"pactes Frankenstein', els pactes de la dreta son pactes "Jack l'Esbudellador", degut a que volen assassinar i esbudellar a la nostra llengua pròpia, la nostra cultura pròpia i la nostrs Història pròpia, per així deixar- nos orfes d'identitat i llavors, fer creure qualsevol merda inventada per ells, a les generacions posteriors.
I no hem de deixar que prosperi tanta destructivitat, ni que cap sonat ni sonada ens arrebassi el que ens pertany. Si estan malalts, que vagin a un bon metge que els posi en tractament, però que ens deixin en pau.
Valoració:18menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Por el buen camino.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente