cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Sumar MÉS es compromet a limitar la venda d’habitatge a les persones que no resideixen a les Balears

Un dels objectius de Sumar MÉS és «abaratir el cost de la vida de les famílies i els habitants de les Illes Balears». Per això consideren indispensable que es prenguin «mesures decidides que garanteixin el dret a l’habitatge i que aturin l’especulació salvatge». Així s’ha expressat el cap de llista de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, aquest dilluns, quan ha exposat que la coalició vol limitar la venda d’habitatges a les persones que no resideixen a les Illes Balears i que n’ adquireixen per a especular i fer negoci.

Es tracta d’una mesura, ha explicat la candidata de Sumar MÉS, Elisabeth Ripoll, que ja funciona a territoris europeus on l’interès general estava amenaçat, com Malta, Finlàndia, Dinamarca, Croàcia o la zona del sud del Tirol italià. I és que accedir a un habitatge en condicions i a un preu assequible és «un dels principals problemes que tenim a les Illes Balears», ha subratllat. «Això condiciona enormement la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta terra, i també, limita l’accés dels treballadors públics que han de desplaçar-se a les Illes per fer feina en serveis essencials com la sanitat, l’educació, o la seguretat».

De mitjana, un ciutadà de les Illes Balears ha de dedicar gairebé un 60% del sou a pagar el lloguer de l’habitatge i els preus de compra també són dels més cars de l’Estat espanyol: en deu anys s’han duplicat els preus, essent Eivissa i Formentera les illes més afectades. De fet, el preu del metre quadrat és més del doble a les Illes Balears que a la resta de l’Estat.

Els partits que conformen la coalició Sumar MÉS ja han defensat iniciatives al Parlament per a trobar solucions a aquest problema, «que s’han topat amb l’oposició dels partits de la dreta i, fins i tot, amb un PSOE dubtós i poc valent al respecte, que al Congrés va votar en contra de la limitació dels preus del lloguer».

Una mesura més en aquesta línia que ha explicat Vidal és que «eliminarem els visats daurats o la Golden Visa, una normativa estatal aprovada pel Partit Popular, el 2013, i que permet l’obtenció del permís de residència als estrangers que adquireixin cases a l’Estat espanyol per un valor superior als 500.000 euros.

En aquestes eleccions, remarquen que hi ha bàsicament tres propostes damunt la taula: «La primera és tornar cinquanta anys enrere i a les polítiques de les retallades als ciutadans i dels regals als amics, que és la proposta d’Abascal i Feijóo, cosa que no deixarem que passi; la segona és quedar-nos tal i com estam, amb un PSOE que es queda a mitges i que promet unes coses a les Illes Balears i a Madrid en fa unes altres, cosa que no ens basta; i la tercera és anar més enllà en els drets de les majories, en els drets socials, en garantir el dret a l’Habitatge per davant dels interessos privats, anar més enllà en la democratització de l’Estat i anar més enllà en la transició ecològica. I aquesta tercera opció, la que ens permetrà avançar de veres, és la de Sumar MÉS», ha conclòs Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que te vote Txapote, fa dervers d'un any
El de los patitos de goma trabajando como un descosido. El sobre mensual y los viajecitos son muy apetecibles.
Que te vote Txapote.
Valoració:-5menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Vot massiu per a sumar i ERC
Valoració:8menosmas
Per supervivent, fa dervers d'un any
Això és impossible. Utopies promeses per rapinyar quatre vots.

Ara bé, els mallorquins hem de tenir ben clara una cosa: salvar la nostra llengua depèn, en una bona part, de garantir que els nostres fills puguin quedar a viure a Mallorca amb els habitatges pagats de tot o tant com sigui possible. Hem de garantir, familiarment, el dret dels nostres fills a no migrar i poder seguir habitant la terra que els va veure néixer i els ha de menester per seguir mantenint-ne la llengua i la cultura vives i amb salut.

Hem d'aprendre a jugar, i guanyar, al Monopoly rabiós de la vida real. Les dues criatures, o més, que tenguem, han de poder heretar un habitatge, si pot ser una casa amb el sòl propi, perhom.
Valoració:6menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
S'hi posen tard...
Els costa moure el cul.
Valoració:5menosmas
Per Menos es mas, fa dervers d'un any
Tenemos a Vidal hasta en la sopa en el sprint final de campaña. Ni asi tendra escaño
Valoració:-5menosmas
Per Fiu Fiu, fa dervers d'un any
y limitar la entrada de pateras y inmigrantes sin papeles? no esta en su programa
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente