cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Aquest dilluns comença el procés d'investidura de Prohens, que es calcula que serà presidenta a partir de dijous

El camí perquè la presidenta de la sucursal del PP a les Balears i candidata a la presidència del Govern, Marga Prohens, sigui investida nova líder de l'executiu autonòmic, començarà aquest dilluns, a les 10.00 hores, en el Parlament.

Segons han informat des del Parlament als mitjans, la primera sessió d'investidura tendrà lloc aquest dilluns, 3 de juliol, a partir de les 10.00 hores i es desenvoluparà segons allò que preveuen els articles 54 de l'Estatut i 158 del Reglament del Parlament.

Així, en la primera sessió, el president del Parlament comunicarà a la Cambra el nom de la candidata proposada a la presidència del Govern, en aquest cas el de Marga Prohens, del Partit Popular, després de l'acord d'investidura segellat amb VOX.

A continuació, aquesta intervindrà sense limitació de temps, per a exposar el programa del Govern que pretengui formar i sol·licitar la confiança de la Cambra.

Un dia després, el dimarts, 4 de juliol, previsiblement a les 11.00 hores, i, com a mínim, 24 hores després de la intervenció de Marga Prohens, com a candidata a la Presidència del Govern, es farà la segona sessió del camí cap a la investidura de la conservadora.

Així, durant aquest dimarts intervendran un diputat de cada grup parlamentari que ho sol·liciti, en ordre de major a menor, excepte el grup parlamentari del PP, del qual forma part la candidata a la presidència del Govern, que ho farà en últim lloc, durant un temps de 30 minuts.

En el cas del grup Mixt, podrà intervenir un sol diputat o els qui formen part del mateix podran acordar dividir-se el temps, mentre cap de les intervencions individuals sigui inferior als cinc minuts, segons marca l'article 86 del reglament.

Per part seva, Prohens podrà fer ús de la paraula quantes vegades ho sol·liciti i contestar de manera individual o conjunta als representants dels grups parlamentaris, i cadascun d'aquests tendrà un torn de rèplica de deu minuts.

Per a concloure la segona sessió, es durà a terme la votació, que serà pública per crida. Els diputats votaran des del seu escó. La crida es realitzarà per ordre alfabètic del primer cognom, començant pel diputat el nom del qual sigui tret en sorteig i els membres de la Mesa votaran al final.

Si Prohens obtengués el vot afirmatiu de la majoria absoluta dels membres de la cambra en aquesta primera votació, la designació serà comunicada al Rei espanyol i al president del Govern espanyol, dins de les vint-i-quatre hores següents.

No obstant això, si la candidata no obtengués la confiança de la Cambra en la primera votació, com s'espera que ocorri, es procedirà a fer-ne una altra, passades 48 hores.

En aquest sentit, en la tercera sessió del debat d'investidura, prevista pel 6 de juliol, Prohens podrà intervenir durant un temps màxim de 10 minuts i els grups parlamentaris tendran cinc minuts cadascun per a fixar posicions.

La votació transcorrerà de la mateixa manera que en la segona sessió. Si bé, en aquest cas, la confiança s'entendrà atorgada si la persona candidata obtengués majoria simple.

Així, i si tot ocorre segons el que es preveu, Marga Prohens serà investida presidenta del Govern aquest dijous, 6 de juliol, amb els vots a favor del seu Partit, el PP, i l'abstenció de VOX.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
mallorquin: La teva llibertat acaba a on comença la meva.
Valoració:0menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa dervers d'un any
Te la cara dura de dir que no exigir el català als metges no és anar en contra el català,noooo? clar que ho és i a més a més és anar en contra els drets dels pacients català parlants.
A on queda la seva sagrada constitució ara? ens la passen pels morros cada vegada que obrim la boca però en això han quedat tots muts.
Valoració:6menosmas
Per mallorquí, fa dervers d'un any
La legislatura de la Libertad
💪
Valoració:-7menosmas
Per Jaume I, fa dervers d'un any
Per què a una dona ben granada encara li diuen Marga.com si fòs una nina de 4 anys?
Valoració:6menosmas
Per És insuportable, tanta cara dura i mala educació, fa dervers d'un any
Multinik: Vés a llepar c1ls a un altre diari
Valoració:4menosmas
Per Pobleret, fa dervers d'un any
Passarà a l'història com la MALINTXE mallorquina. La Malintxe va ser una nativa mexicana que va traïr el seu poble fent costat a Hernan Cortés i provocant el conegut genocidi dels natius. MALINTXE PROHENS
Valoració:5menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Això passa perquè el PSOE va pactar amb VOX la castellanizació del cementiri de Palma; perquè el PSOE va intentar reduir l'exigència de la llengua catalana a la sanitat pública; perquè el PSOE està liderat per polítics que, igual que Boris Johnson, es boten les normes anti Covid-19, curiosament fins i tot una farmacèutica, i enguany va i uns mesos abans de les eleccions es va referir al món sanitari balear com "metges (masculí) i infermeres (femení)", demostrant que són el llop de caputxeta vermella, classistes, masclistes i burgesos. Qualcú, probablement Manuel Fraga, va pensar que era necessari un partit per canalitzar la voluntat de socialisme i federalisme, i aquí el tenim, responsables del terrorisme i espionatge d'Estat i capaç d'enfonsar els seus "socis", siguin Unidas Podemos o el catalanisme. On són CiU i UM?. Marga Prohens?. Crec que en el passat es va precipitar. En general, els polítics tenen com a assessors "amics" o directament amants. Gent que para atenció en la relació amb el líder o la líder, no en prendre les decisions més encertades. En castellà deim que qui realment t'estima et fa plorar. Els polítics no solen envoltar-se d"assessors que els facin plorar. No esper gaire del P.P. El millor que podem esperar és que l'esquerra reaccioni i torni a ser obrera. Que se centri més en els centres de treball que en els despatxos i consultories universitàries finançats per bancs i energètiques. Si no ho fa, ho farà Solidaridad, el sindicat de VOX i després plorarem.
Valoració:6menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Només sentir-la xerrar ja embafa. Quan actuï no serà aguantadora. Ha vingut per enfonsar la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra terra. Però no enfonsarà la nostra dignitat ni les nostres ànsies de llibertat. Amunt, mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs!!!
Valoració:9menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
Quina embafada! Això passa per fer cas al fatxa que sap escriure correctament en Català, que se passa tot el dia fent propaganda perque els prigressistes ens abstiguem de votar.
Esper que les dues setmanes i mitja del"regnat" de.la"reina dels troians "bastin per obrir els ulls als entebanats.
Valoració:6menosmas
Per Jo, fa dervers d'un any
La legislatura de la infàmia
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente