algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
14°

L'ultracatòlic d'extrema dreta Gabriel Le Senne, nou president del Parlament

VOX ha proposat Gabriel Le Senne a la sessió constitutiva del Parlament que ha tengut lloc aquest dimarts després de l'acord aconseguit entre l'extrema dreta i el PP.

Le Senne entra al Parlament després de la renúncia feta pública aquest dilluns de Jorge Campos, que encapçalarà la llista del partit al Congrés espanyol a les properes eleccions espanyoles del 23 de juliol.

Segons el preacord aconseguit entre PP i VOX per a la constitució de la Mesa del Parlament, VOX tendrà la presidència de manera que Le Senne és el nou president d'aquesta institució amb els vots de l'extrema dreta i del Partit Popular. A més, el PP s'ha quedat la vicepresidència primera i la secretaria primera de la Mesa. Finalment, la Mesa del Parlament ha quedat conformada per Mauricio Rovira (PP) i Mercedes Garrido (PSIB), que han obtengut, respectivament, 34 i 21 vots, com a vicepresidents primer i segona; i amb Misericordia Sugrañes (PP) i Pilar Costa (PSIB) com a secretàries primera i segona després d'haver obtengut 34 i 21 vots, respectivament.

A més del preacord de la Mesa, tots dos partits han traslladat que continuaran negociant els pròxims dies per a assolir una entesa sobre la investidura de Marga Prohens (PP) com a presidenta del Parlament.

Qui és Gabriel Le Senne?

Le Senne és advocat i economista. Ha escrit el llibre Dios nos hizo libres. Apología del cristianismo y el liberalismo. A més, ha estat secretari de l’entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear.

Negacionista de la violència masclista, Le Senne promou a les xarxes socials les seves idees extremistes i defensa que aquest tipus de violència és «un constructo woke». Entre altres dèries que difon, trobam missatges militaristes, trànsfobes, contra els migrants, el català, la vacunació de la Covid-19 i un llarg etcètera de proclames que inciten a l'odi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per pregunto, fa 11 mesos
Tenin en compte que PP-VOX abaixen els impostos als rics,votan en contra d´apujar els salaris,contra apujar les pensions segons l´IPC,abaixar el preu del llum,gas,betzina...No es pot arrivar entendre que els votin tants votans.Serà que a Balears hi ha molta més gent mil.lionaria de la que pensem?
Valoració:2menosmas
Per dic, fa 11 mesos
On son aquells que sempre retreuen els cognoms castellans de molts independentistes? Aquest homo te un cognom molt i molt Balear.
Valoració:2menosmas
Per Tapat, fa 11 mesos
Molt bé, Maikel, però si ara te donen pel cul no serà cap d'aquests que anomenes. Que t'agradi o no ja és cosa teva.
Valoració:1menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
Lesenne és deixarà bigoti com l'Adolf ? Pel sentit del ridícul segurament no, però de ganes no li en faltaran !
Valoració:5menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa 11 mesos
Pensau en marcar la X a la declaració de renda.
Valoració:3menosmas
Per @intuitiva, fa 11 mesos
Te la cara d'en Marchena, clavadet, clavadet.
Valoració:10menosmas
Per Mallorquín, fa 11 mesos
Dbalears denunciando la incitación al odio…
Si es que te tienes que reír. Qué poca vergüenza.
Valoració:-15menosmas
Per Balearium, fa 11 mesos
Como escuece Gabrielillo....
Valoració:-14menosmas
Per Maikel, fa 11 mesos
Ja ho notau, cert? Podem agrair na Francina, als gin-tònics, els valents escolanets de MENYS, els desenfeinats de Perdemos i les seues nombroses capdefavades de progrés fetes durant 8 anys.✊
Valoració:-1menosmas
Per Intuitiva, fa 11 mesos
Aquest senyor me dona la impresió, de que és un llop vestit amb una pell de xot.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente