cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La Junta Electoral ha lliurat aquest dilluns les credencials als diputats electes

Els diputats electes i els representants dels partits polítics que han obtingut un escó al Parlament han recollit aquest dilluns dematí les credencials de la seva proclamació de mà de la Junta Electoral, tal com marca la Llei de Règim Electoral General. L'acte ha tingut lloc a la Sala del Senat del Parlament.

El lliurament s'ha fet a cada un dels partits polítics i coalicions que han obtingut representació a la cambra per separat i en ordre de major a menor nombre d'escons. D'aquesta manera, el president de la Junta Electoral ha anat anomenant els diputats electes i aquests, o bé els representants dels partits polítics, han recollit les credencials.

Una vegada que han obtingut la credencial de la seva proclamació, l'hauran de presentar a l'Oficialia Major del Parlament. Per a ser diputats, a més, hauran d'acomplir la seva declaració a efectes de l'examen d'incompatibilitats, tot reflectint-hi les dades relatives a la professió i als càrrecs públics que exerceixi. Finalment, han de prestar el jurament o la promesa d'acatar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears a la primera sessió del Ple a la qual assistesquin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.