cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
14°

Joves per les Illes: «La moderació no està de moda i l’extremisme ha guanyat les eleccions»

L'entitat juvenil d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Joves per les Illes, ha emès un comunicat aquest dimarts per a valorar les eleccions del passat diumenge.

«Els resultats d’aquestes eleccions han determinat que el nostre espai polític centrista quedi sense representació al Parlament de les Illes Balears», han explicat, ja que El Pi, encapçalat per Josep Melià, ha perdut els tres diputats que va obtenir als comicis de 2019.

Per a Joves per les Illes és una «mala notícia», ja que consideren que, «sense un espai autoreferenciat, allunyat d’extremismes i que considera la totalitat de les Illes Balears en el seu conjunt, la nostra societat hi perd molt».

L'entitat juvenil considera que ha quedat clar que «la moderació no està de moda i l’extremisme ha guanyat les eleccions. Ens allunyam, doncs, de la defensa àmplia i transversal, a través de consensos, d’aspectes tan importants com l’autogovern, és a dir, de ser qui som sense un permís explícit o implícit des de moviments polítics que venen de fora i que no fan res més que menyspreuar la idiosincràsia illenca. Així, sense equilibri ni una brúixola pròpia, hi perdem tots».

Tanmateix, defensen que aquest espai polític que ocupen «no acaba aquí». «Simplement, perquè no és un moviment nou, ni vinculat a l’existència de Joves per les Illes, ni d'El PI, ni d’antics predecessors de les dècades de democràcia autònomica. Venim de molt més enrere i seguirem molt més temps endavant. Molt més dels qui a molts els hi agradaria. La flama, per tant, segueix. Ho farà aquests quatre anys des de molts ajuntaments i des del Consell de Mallorca. La seva llum serà necessària perquè venen moments de foscor. Ara toca fer crítica i refer-se on sempre ens hem refet, als cors i les ments d’illencs i illenques que sempre han lluitat pel que estimen».

Finalment, Joves per les Illes ha reconegut que «la tasca empresa fa prop de cinc anys per la nostra associació no ha donat els fruits que voldríem i, per això, ens prenem un temps de reflexió per consensuar quin és el millor camí per seguir defensant les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa (el ver), fa 11 mesos
Neofatxes no jugueu a la lliga dels majors que voltros tan sols sou detritus, i com a tals mai us aixecareu de terra. Si les coses van com haurien d'anar seguireu regnant en el reialme de la descomposició, la vostra salsa. La dita ja ho diu que per més que la mona es vestisca de seda mai serà res més que lo que sempre ha set. O siga que a reptar...
Salut i independència !
Valoració:-1menosmas
Per antifa, fa 11 mesos
Acepten su derrota, señores nacionalistas.
Son una minoría en nuestra tierra.
Valoració:-8menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
Si no hi hagués tanta gent decebuda i que no vota, un altre cantet faria.
Però la pena que em fa, és que ni saben llegir el missatge que els envien els ciutadans. Si volen dirigir, que ho facin però que no seguin a la cadira i en venir eleccions posar-se a fer promeses insòlites fetes amb els peus!
Setmanes laborals de 4 dies? Qui les pot fer? Els professors i mestres? Els sanitaris? No. Únicament els polítics! Així no cal ni aixecar-se de la cadira. Ni s'hi han de seure.
Valoració:3menosmas
Per Error de càlcul, fa 11 mesos
Precisament ha estat per mor de l'excessiva moderació del Govern de n'Armengol que ha guanyat el PP. No és que no estigui de moda, és que la realitat de la gent és tan fotuda que la gent interpreta la moderació com a covardia i això que els polítics es passen la vida predicant que fan polítiques valentes, però erren perquè la gent no es tan beneita com es pensen.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente