cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Yolanda Díaz demana el vot per a Unides Podem a les Balears: «Hem de revalidar el Govern, ens hi va la vida»

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha demanat el vot per a Unides Podem a les Balears, ressaltant la necessitat de «revalidar el Govern». «Ens hi va la vida».

Així s'ha expressat Díaz durant l'acte 'Valentia per transformar' de la candidatura formada per Esquerra Unida i Podem celebrat aquest dijous a Palma. «Vinc a donar-vos una bona notícia, el PP no guanyarà», ha augurat la ministra, insistint en el vot cap a la candidata d'UP al Govern, Antònia Jover.

«Deman als sindicats, a les dones, a la gent de la cultura, que votin Antònia. Queden moltes hores, feu-ho possible, perquè el que tenim al davant és una barbàrie», ha manifestat Díaz, qui ha convidat la ciutadania a «derrotar democràticament el PP» aquest diumenge electoral.

Durant el discurs, la ministra també ha destacat que s'ha «deixat la pell» a Palma. «He estat tantes ocasions en pandèmia com mai no havia pensat en la meva vida. M'he deixat la pell a Palma perquè quan vaig veure que es desplomava completament l'economia balear vaig dir al meu equip que ens desplaçaríem les vegades necessàries per a desplegar un mecanisme de protecció nou que impedís la catàstrofe a la vostra terra», ha emfatitzat.

Així, ha remarcat que, encara que «és veritat que a tot Espanya el desplegament dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) va ser molt important, aquí -a les Balears- una de cada dues persones estava protegida per l'ERTO».

També la ministra ha repassat algunes fites aconseguides per a les Illes, com la creació d'un mecanisme de protecció social propi per a les Balears o la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), fent que les Illes tenguin «la taxa d'atur més baixa i el major nombre de persones treballant».

La vicepresidenta segona s'ha referit, així mateix, a la política turística a l'arxipèlag i ha subratllat la importància de «canviar el model». «Ha de ser sostenible, respectuós amb el medi ambient, perquè estam vivint temps d'emergència climàtica; no és una broma, no hi ha planeta B, i cal fer-ho amb els treballadors a dins», ha indicat.

L'acte al parc de les Estacions

El primer a intervenir ha estat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, qui ha considerat que «ha estat la legislatura més complicada de tota la democràcia, amb la magnífica notícia que Unides Podem governava a les Balears i a Madrid, amb Yolanda com a vicepresidenta». Així mateix, ha valorat el treball desenvolupat a les Balears cap al sector primari, el petit comerç o en matèria de transició energètica i memòria democràtica, amb el reconeixement de víctimes del franquisme.

Per la seva banda, la candidata d'UP al Govern, Antònia Jover, ha ressaltat que a ella ja li agradaria governar «amb aquest PSIB preelectoral», però ha demanat a la gent que recordi, quan s'acabin els mítings, que «només Unides Podem treballarà per la vida de la gent».

A l'acte d'aquest dijous també hi ha participat el candidat d'Unides Podem al Consell de Mallorca, Iván Sevillano, qui ha manifestat que «quan es treballa amb valentia, la transformació és possible», i ha promès que no ho acabaran de fer.

El coordinador d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), Juanjo Martínez, també ha fet una crida a les urnes durant el seu discurs. «Després de vuit anys de govern progressista, em sap a poc perquè no hem acabat el que havíem de fer», ha finalitzat.

La darrera a intervenir ha estat la candidata a la batlia de Palma, Lucía Muñoz, qui ha reivindicat una ciutat verda davant de la que vol la dreta, que és «un escenari per als turistes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Millor que els vostros,si que ho és, fa dervers d'un any
No cal que vos n'en rigueu, fatxes intrusos. refereixo votar partits d'aqui, però reconec que és més digna i segurament té més qualitats per governar la senyora Antònia Jover, que no la candidata insultadora, mentidera embafosa i falsa, que presenta el PP o que aquest personatge rar, amb cara de ràbia que dissimula fent-se metxes als cabells, que sempre pareix que està a punt de pegar closcades als que no van darrera d'ell i del seus.
Valoració:3menosmas
Per Ara ja s´ha passat l´arròs, fa dervers d'un any
La meva vida, ja la m´heu ben fotuda!
Tornar a insistir? Bah!
Valoració:2menosmas
Per guapita, fa dervers d'un any
No, guapita. Aquí no va la vida de nadie. Los ciudadanos votarán lo que crean oportuno.
Unos seguirán, otros vendrán y otros desaparecerán.
La vida sigue y nadie la puede detener.
Valoració:-4menosmas
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Cup Crida per Palma per l'ajuntament i podemos Antònia Jover bona opció per día 28 a Palma.
Valoració:-3menosmas
Per Cuarentón, fa dervers d'un any
Antònia Jover me encanta la pienso votar.
Valoració:-1menosmas
Per Sr, fa dervers d'un any
les va la cartera
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente