algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

La plataforma 'Energies Renovables Sí, però així NO!' presenta les seves propostes per als partits polítics

Organitzacions ecologistes, entitats i col·lectius diversos d’arreu de Mallorca varen constituir fa unes setmanes la nova plataforma 'Renovables SÍ, però així NO!'. L’objectiu era reclamar al Govern una moratòria urgent de tots els projectes que pretenen ubicar-se en sòl no urbanitzable, com els macroparcs solars de Selva, Petra, Consell, Santa Maria i Palma, entre molts altres. Una petició que no ha tengut resposta.

Ara la Plataforma presenta, a més, un manifest complet amb les demandes i propostes per una «ubicació racional, sostenible i planificada» de les instal·lacions d’energies renovables a Mallorca en el marc d’una transició energètica «adaptada al territori, respectuosa amb el patrimoni i el paisatge, democràtica i justa».

Per això, des del la Plataforma, i a part de la demanda ja feta pública de declaració d’una moratòria en la tramitació dels projectes de parcs fotovoltaics a sòl rústic -excepte els projectes d’autoconsum- fins que s’aprovi el Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic, i el Plans Territorials Insulars, per tràmit d’urgència, juntament amb altres demandes fetes públiques el dia de la presentació de la Plataforma, presenten una sèrie de propostes en forma de manifest que esperen que es tenguin en compte pels partits que es presenten a les eleccions d’aquest proper diumenge, 28 de maig: 'La transició energètica i el canvi climàtic seran temes claus i determinants de la política de les Illes en els propers anys'.

El Manifest inclou propostes per a una transició energètica adaptada al territori, democràtica i justa i relatives també a usos del territori i implantació territorial de les renovables. Podeu consultar-les al Manifest complet.

Algunes d’aquestes propostes coincideixen, a més, amb les propostes sorgides dels processos de deliberació de l’Assemblea Ciutadana pel Clima. En concret, amb aquelles propostes amb més d’un 90% de suport que el Govern es va comprometre a implementar.

És per això que, de cara a aquestes eleccions, esperen que els partits tenguin present aquestes propostes i les assumeixin com a acció política clau de Govern per a la propera legislatura.

El Manifest està obert a adhesions de persones, col·lectius i entitats que vulguin sumar en un tema que serà cabdal en els propers mesos i anys: «La transició energètica és urgent i cal que s’adapti als reptes territorials, ambientals i socials dels propers anys».

«Recordam que ara mateix hi ha més de 66 parcs en tramitació en sòl rústic. Cal disposar de la corresponent planificació energètica, territorial, agrària, paisatgística i ambiental d’aquestes infraestructures energètiques amb totes les garanties. I aquesta planificació ha de ser una de les prioritats màximes de qui entri a governar. Nosaltres estam disposats a treballar-hi conjuntament per fer-la adaptada al territori i d’acord amb la urgència que ens exigeix l’emergència climàtica», han explicat.

Entitats impulsores del Manifest:
GOB
ATTAC - Mallorca
ARCA
No Macrorenovables en Son Fuster, Selva
La Utòpica Xarxa Ecosocial
APAEMA
Bona Ona
Amics de la Vall de Coanegra
No al Parc FTV Sa Pobla
Xarxa per la Sobirania Alimentària
Amics de la Terra
SEAE
Reviure Tofla
XR Mallorca
Assemblea Popular de Son Sardina i sa Garriga
Son Bonet Pulmó Verd
Som Energia
Som Serveis Energètics

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per de cap manera, fa 11 mesos
Estos son los mismos, o casi, que reniegan de las grandes antenas cerca de sus domicilios, pero ni uno deja de llevar el cacharrito en el bolsillo.
No queremos gas-oil ni carbón ni nada de nada, pero en invierno queremos ver la tele con los cataplines solamente tapados por unos livianos gayumbos.
La placa solar y el molinito donde queráis, pero no en los terrenos del Sr. Marqués.
Hasta ahí podríamos llegar.
Valoració:-1menosmas
Per frijolito, fa 11 mesos
Nuclear si. Gracias
Valoració:-1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Estos son los perroflautas de siempre, sirven para un roto y para un descosido. Ridículos.
Valoració:-1menosmas
Per Dec haver tornat vell, fa 11 mesos
Francament, no ho entenc. La tecnologia ens ofereix, per primera volta, poder ser independents energèticament parlant, consumint la nostra pròpia energia, i seguim atrapats dins els capricis dels buitres energètics que ara veuen negoci en ocupar un espai immens i seguir fent-nos dependents i a expenses del preu que vulguin imposar. Com a usuari des de fa 15 anys de la meva pròpia energia, no hi he trobat encara cap inconvenient, ans al contrari.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente