algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Unides Podem proposa soterrar la Via de Cintura per a «posar la vida a dalt i els cotxes a baix»

Aquest dilluns, Unides Podem ha presentat el seu projecte per a soterrar Via de Cintura, amb l'objectiu de continuar impulsant el model territorial que la formació vol per a Mallorca. A la presentació d'aquesta proposta durant la campanya electoral, el candidat a la presidència del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha recalcat que «creim que cal reconvertir espais que actualment són dels cotxes per a tornar-los a les persones». «Soterrar el pas de vehicles és una metàfora perfecta que visibilitza on ens volem dirigir: la vida a dalt i els cotxes a baix», ha apuntat l'actual conseller d'Unides Podem.

«Aquest projecte no és només bo per al nostre model de ciutat, en eliminar la barrera física que actualment suposa la Via de Cintura per a Palma, volem cosir i unir els nostres barris de manera sostenible amb àmplies zones verdes. També és bo per a Mallorca», ha explicat Sevillano, a la qual cosa ha afegit que «la nostra illa és un territori limitat, finit, on els espais per als cotxes tenen massa protagonisme, i per això volem zones per a posar a disposició de la ciutadania». Sevillano també ha apuntat que aquest projecte va en la línia de model que cerca la formació, «impulsant una illa més verda i més sostenible».

Per la seva banda, la candidata a la batlia de Cort, Lucía Muñoz, ha assegurat que aquest soterrament «no és una acció puntual, sinó que forma part d'un pla més gran, 'Palma respira'». El pla, ha afirmat Muñoz, té com a objectiu «fer de Palma una ciutat més verda, amb espais naturalitzats i amb una mobilitat sostenible, de manera que la ciutat sigui un referent a l'adaptació als efectes del canvi climàtic».

Així mateix, Muñoz ha afegit que la seva proposta es basa que «els cotxes estiguin per sota, i per dalt tenguem zones verdes, espais de trobada, per a nins i gent gran, més arbres i carril bici».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 10 mesos
Totalment d'acord amb en Guillem. Soterrar es cotxes és com ficar sa brutor davall sa catifa, igual que es aparcaments soterranis
Valoració:-1menosmas
Per Guillem, fa 10 mesos

En un sistema de mobilitat sostenible, sols s'han de permetre circular els cotxes que realment siguin imprescindibles, els que tinguin un objectiu social o comunitari i els d’emergències.
Els cotxes no s’han de soterrar, simplement son insostenibles, contaminants i insolidaris i s’han de treure de la circulació.
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa 10 mesos
Parole, parole, parole. No he tengut 🥚🥚 de finalitzar el tram l de la via connectora en 8 anys. No serviu ni de carnassa per tirar als cocodrils!
Valoració:2menosmas
Per Se pot fer?, fa 10 mesos
I ho han discutit amb qualque enginyer, abans decfer aquesta proposta? Perque a mi m'agradaria un túnel submarí de vidre transparent, que unís Mallorca amb Catalunya i altres similars unint les illes Balears entre si, però com que, almenys de moment, no aniria bé, pendi wue millor callar.
Valoració:6menosmas
Per xelor, fa 10 mesos
Mis ideas y las de esta gente están a años-luz. Pero en esta ocasión estoy totalmente de acuerdo. Y por reconocerlo no se me caerá ni el Rolex ni el Casio.
Valoració:-5menosmas
Per Faveta, fa 10 mesos
I vinga filigranes amb tal de deixar al capitali$m€ rebentar ses nostres illes, massificant-nos i saturant tot el merdoturisme de masses, destrossant i depredant sa nostra terra, ses nostres vides i futur.
PROU !!!
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente