cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Més per Menorca proposa la creació d'un fons de capital públic per a donar suport a la indústria

Més per Menorca ha anunciat aquest divendres, durant la visita a una fàbrica de calçat de Ciutadella, que crearà un fons de capital públic que, a més de finançar la creació d’empreses en sectors clau, serveixi per finançar prcessos d’innovació de les empreses industrials ja existents.

El candidat a presidir el Consell, Josep Juaneda, ha explicat que s’han desplaçat a la fàbrica de Guelmi perquè volen «reivindicar el sector industrial menorquí, que hem de fer que recuperi la potència que va tenir en el passat». «Hem de ser capaços d’acompanyar a la indústria menorquina en els avanços tecnològics necessaris», ha inicidit Juaneda, qui ha recordat que «la diversificació econòmica és clau per a Més per Menorca».

Sobre la creació d’un fons de capital públic, amb el qual les empreses es podrien finançar sense haver de passar pel banc, des de Més per Menorca proposen que aquest fons
tengui una dotació inicial mínima de 20 milions d’euros, que sortirien dels Pressuposts generals de la Comunitat Autònoma. Concretament, una possible font de finançament seria
l’Impost de Turisme Sostenible. Al respecte, cal recordar que la diversificació econòmica és una de les finalitats a les quals es pot destinar aquest impost.

Amb aquest tipus de finançament, el sector públic adquireix de forma temporal participacions i, per tant, és co-partícep en aquestes empreses.

«Així, ajudam les empreses de forma més eficient que no amb simples subvencions: en lloc d’anar abocant recursos a fons perdut de manera anual, els doblers van rodant entre les empreses dels sectors estratègics de l’economia», ha detallat Juaneda.

«Volem que l’economia menorquina sigui forta, que generi llocs de feina de qualitat i tots l’any. Volem posar les persones primer», ha reblat Juaneda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep bestard, fa 11 mesos
enhorabona per la iniciativa , ja comensa a ser hora en que els politics mirin mes la industria y no tant els serveis y turisma.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente