algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Alzamora: «És clau potenciar la cadena productiva de Mallorca per millorar la seva competitivitat davant empreses estatals o internacionals»

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que es compromet a incrementar el consum de producte de l’illa a menjadors públics, hospitals, escoles, centres de dia i a establiments turístics, així com a continuar impulsant el producte local.

Segons els ecosobiranistes, són moltes les raons que els duen a defensar la producció i el consum de producte de Mallorca: el foment de l’economia mallorquina i la seva diversificació, la reducció de les importacions, l’ajuda al desenvolupament sostenible i la millora del medi ambient, la promoció de la nostra cultura i un consum més saludable i de major qualitat, perquè el producte és més fresc i se’n coneix l’origen.

El candidat ecosobiranista al Consell, Jaume Alzamora, juntament amb la també candidata a la institució insular Catalina Inès Perelló, ha apuntat que «consumir producte de Mallorca ajuda a reduir emissions, a mantenir les varietats i productors locals i al manteniment del camp». A més, Alzamora ha assegurat que és clau «potenciar la cadena productiva local per millorar la seva competitivitat davant empreses productores estatals o internacionals». En aquest sentit, MÉS per Mallorca vol continuar donant-li suport amb incentius a la compra i a la producció, amb suport als canals de distribució i als eixos comercials urbans, i generant col·laboracions entre productors i comerços. «Si volem que el producte del país tengui futur necessitam feina, coordinació, unitat i estratègia per al nostre producte», ha afegit Alzamora.

Alzamora també ha recordat que MÉS per Mallorca ha treballat intensament per promocionar el producte de Mallorca i donar suport als i les productores de l’illa. Bons exemples són la destinació de més doblers que mai a la convocatòria d’ajuts per a l’economia local i el producte de Mallorca, la posada a disposició dels i les artesanes de més recursos que mai per a millorar i promocionar el seu producte, les negociacions amb els supermercats presents a l’illa i les associacions de productors per tal d’establir col·laboracions a favor del nostre producte, la promoció amb campanyes a xarxes i mitjans per animar al seu consum, o les convocatòries per al desenvolupament rural a les que es poden afegir ajuntaments i entitats.

Finalment, el candidat de l’esquerra mallorquinista al Consell ha exposat que un producte de Mallorca més enfortit comporta majors quotes de sobirania alimentària, «clau per abastir-nos millor, ser més forts com a país i fer front a problemes circumstancials, com va passar durant la pandèmia». En aquest sentit, Alzamora ha destacat que «ens hem d’enfortir davant una excessiva dependència de la producció exterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 5 mesos
Alguien lleva la cuenta de lo que lleva gastado en cartelitos esta gente?.
Total, para conseguir estabilizar a cientos de funcionarios de la CAIB sin siquiera la obligación ya de aprobar el nivel de catalán. Ni ahora ni dentro de dos años.
Unos genios.
Alzamora, vete pidiendo tu plaza en el insti.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente