algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Lluís Apesteguia: «L’objectiu és garantir una assistència pública, accessible, de qualitat i universal, i reforçar l’Atenció Primària»

MÉS per Mallorca ha anunciat avui una bateria de propostes per tal de millorar el sistema sanitari a les Illes Balears i, d’aquesta manera, reduir les llistes d’espera. El coordinador general i candidat de la formació ecosobiranista a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha declarat que «l’objectiu de MÉS per Mallorca és clar. Volem garantir una assistència pública, accessible, de qualitat i universal». En aquest sentit, des de MÉS per Mallorca tenen clar que cal reduir llistes d’espera, desmercantilitzar la sanitat, millorar en planificació i gestió dels centres i el personal sanitari, i donar resposta als nous reptes, com per exemple la salut mental.

En primer lloc, i pel que fa a la reducció de les llistes d’espera, MÉS per Mallorca vol augmentar la plantilla de psicòlegs clínics fins a arribar a disset per cada cent mil targetes sanitàries; la de fisioterapeutes, fins a un per cada cinc mil targetes; la d’especialistes en Atenció Primària, fins a 8,4 infermeres per cada mil usuraris, i la de comares, fins a una comare per cada tres mil dones en edat fèrtil.

Apesteguia ha anunciat que «reforçarem l’Atenció Primària de manera generalitzada com a base del sistema sanitari i la dotarem dels recursos adequats per incrementar la seva capacitat». A més, el candidat ecosobiranista ha proposat que les llistes d’espera quirúrgiques, de consultes, de proves radiològiques i d’urgències siguin transparents i accessibles a la ciutadania.

En segon lloc, i pel que fa a la universitat, MÉS per Mallorca vol planificar anualment l’oferta de places sanitàries de formació especialitzada per tal de compartir-ho amb la UIB i les autoritats universitàries i promoure que les places dels estudis de grau s’adaptin a les necessitats de la població. Així mateix, es fomentarà que la investigació en salut es faci sempre amb perspectiva de gènere i no només desagregada per sexe.

Finalment, i des de MÉS per Mallorca reclamen la desmercantilització de la sanitat i aposten per garantir que la indústria proveïdora no participi en activitats de formació sobre medicaments i formació terapèutica a centres educatius, atès que això modifica les prioritats del sistema sanitari en favor d’una visió mercantilista i medicalitzada. Així mateix, la formació ecosobiranista vol auditar els concerts amb la sanitat privada per disminuir-ne la dependència. «És necessari invertir l’actual tendència de concertació amb la sanitat privada, disminuir-ne la dependència i reforçar el sistema públic», ha clos Apesteguia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ferretó, fa dervers d'un any
Tu només ten un objectiu. Tocar ferretó cada mes.
Valoració:0menosmas
Per No me fio gens, fa dervers d'un any
El català també ha de ser un objectiu.
Si no és així, no oferiu res als mallorquins d'esquerra.
Valoració:3menosmas
Per fura, fa dervers d'un any
Parole, parole, parole.
¡Ah....!. Que te vote Txapote.
Valoració:-2menosmas
Per Lo gran inquisidor, fa dervers d'un any
si oferiu el mateix que psoe i Podem no fereu res. El vostre fort és la llengua i el territori. No volgueu ser tan inclusius que acabareu sense identitat, com el Pi.
Valoració:5menosmas
Per mai MES, fa dervers d'un any
Heu tingut 8 anys per fer-ho
Valoració:4menosmas
Per Josep ST, fa dervers d'un any
Quin programa més sosu !
Valoració:5menosmas
Per I el català, fa dervers d'un any
Com sempre, el català relegat. Llevaran les moratòries per aprendre el català que no serveixen per res, o no? I a més a més, si el partit d'Apesteguia és decisiu perquè el PSOE pugui governar, com així no ho ha aprofitat per arreglar totes les deficiències? Res, bla, bla, bla electoralista.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente