algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El sindicat Alternativa, sobre les negociacions de l'acord marc d'educació: «arriben tard»

El sindicat de docents Alternativa ha emès un comunicat valorant «positivament» les actuals negociacions relacionades amb un nou Acord marc d'educació. Malgrat això, creuen que «arriben fora del termini lògic per incloure unes millores dignes al pressupost d'aquest 2023».

El sindicat insisteix en recordar la «importància d’arribar a un acord» sobre la carrera professional dels docents, ja que, segons argumenten, durant els darrers anys s’ha anat «exigint més feina als docents però no s’ha compensat amb cap retribució». «Seria de justícia l'equiparació total amb altres treballadors públics de la mateixa categoria laboral amb un avançament a l’inici del proper curs», afirmen.

A més, denuncien que s'està incomplint la mesura, aprovada al curs 2017-2018, d'establir les 18 hores lectives a secundària acordades, la qual cosa consideren «una necessitat». També consideren urgent assolir les 23 hores lectives a infantil i primària, com es fa a l'Aragò i al País Valencià. Insisteixen, alhora, sobre la necessitat de crear «un pla de reducció de ràtios lligat a un pla d’infraestructures educatives» per a poder assolir una reducció de les ràtios a tots els centres i a tots els nivells educatius.

Afegeixen a la proposta que s'habiliti la possibilitat de demanar mitja jornada sense causa justificada, que es calendaritzin el pla de reducció de burocràcia i un nou pla d’infraestructures, i que s'inclogui a l’Acord un punt sobre la situació dels interins que no quedin estabilitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel Àngel, fa dervers d'un any
21 especialitats... 21!
Quin morro, aquesta gent!
Valoració:3menosmas
Per Francesca, fa dervers d'un any
Que te por que no l'agafin a cap especialitat de les més de 20 a les que s'ha presentat que vol un acord pels que no quedin estabilitzats?
Valoració:2menosmas
Per Sard, fa dervers d'un any
Ės any d'eleccions i vos ve de nou? Heu estat ben adormits!
Valoració:9menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
I el sindicat Alternativa, a on ha estat aquests darrers anys?
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente