cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Yllanes dubta que hi hagi criteris arquitectònics o artístics per a catalogar la Feixina

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha afirmat aquest dimarts que si finalment la justícia ordena catalogar la Feixina, es farà, «encara que no agradi en absolut», alhora que ha dubtat que hi hagi criteris artístics o arquitectònics.

En el debat de les preguntes de control a l'Executiu al ple del Parlament d'aquest dimarts, el responsable de Memòria Democràtica ha respost una pregunta de la diputada de l'extrema dreta, Idoia Ribas, qui ha definit el monument com un «homenatge a 800 joves que varen ser torpedinats en una de les tragèdies més grans de la Guerra Civil».

Yllanes, no obstant, ha rebatut que el creuer 'Baleares', a qui ret homenatge el monument, va participar en el que es coneix com la 'Desbandá', episodi en què varen morir entre 3.000 i 5.000 persones bombardejades per les tropes franquistes.

El conseller ha recordat que la Llei de Memòria Històrica estableix criteris artístics i arquitectònics per a determinar la protecció dels elements amb reminiscències feixistes. Yllanes, en aquest punt, ha assegurat que dubta que la Feixina compleixi amb aquells criteris, alhora que ha assenyalat que el Tribunal Constitucional podria deixar sense efecte la sentència del Tribunal Suprem espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Joan Tous, fa dervers d'un any
Impensable fora d´Espanya, per exemple a Alemanya: un jutge decideix "protegir" un monument nazi... De fet, allà ho feren millor. Els tomaren tot d´una...
Valoració:5menosmas
Per Infamia, fa dervers d'un any
En realitat qui va matar els mariners del Baleares va ser Franco, ordenant a un vaixell terrorista assassinar indiscriminadament la població. No es d'estranyar que el Govern legal aleshores, furiós, decidís torpedinar el vaixell.
Valoració:3menosmas
Per Avisador, fa dervers d'un any
A l'associació filo-franquista Carca encara no l'han expulsada de totes les comissions de l'Administració on és present?
Valoració:4menosmas
Per Punt, fa dervers d'un any
Les Sentencies es compleixen i punt
Valoració:-4menosmas
Per Baleares, fa dervers d'un any
Lo que diga el Sr. Yllanes, como no puede ser de otra manera, no me va ni me viene.
Me da lo mismo, que lo mismo me da.
Cuando se erigió el monumento, no se trata de que tenga uno u otro estilo; lo fue para rendir memoria a los casi 800 marinos, presuntamente sin filiación alguna debido a su juventud, que fallecieron o desapariciones bajo las aguas.
El "Baleares", gemelo del "Canarias", fue torpedeado por el destructor republicano "Lepanto". Este es el significado del monolito de Sa Faixina.
¿Qué no os gusta?.
Derribadlo y levantad otro en memoria del que queráis. Pero de los vuestros.
A ver quien lo merece.
Valoració:-5menosmas
Per Tomàs Seguí, fa dervers d'un any
I encara que n'hi hagués, senyor Yllanes, i encara que n'hi hagués. La memòria de les víctimes i la dignitat humana sempre estan per sobre d'un oportuníssim valor artístic que ningú no es creu. Com diu el meu company Carca caurà, Sa Feixina caurà. Ja hauria caigut si no hi hagués tant xotet de cordeta.
Valoració:8menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
….dijo Frank Lloyd Wright…
Valoració:-3menosmas
Per L'Estaca, fa dervers d'un any
Se pot dir ben clar, senyor Yllanes: El monument de Sa Feixina no és representatiu de cap estil, ni ensalça cap fet exemplar i a més, és més lleig que pegar a un pare.
I que fan els relleus dels soldats d'infanteria de Marina, amb els uniformes franquistes? I és que la senyora Aina Calvo va malgastar una partida de doblers, tractant innútilment de dissimular que és un monument feixista. I no just llavors no va poder reparar el poliesportiu de Son Moix dels estralls del cap de fibló del 2007 per manca de fóns, perjudicant als usuaris de totes les edats que se quedaren sense aquest servei, sinó que aquella xapussa ha fet que la demoliciò s'enderraresqui i que els ultres la compliquin a base de recórrer als tribunals.
Però que ningú dubti que caurà. Perque Europa no vol que un monument dedicat a nazis, a feixistes, a un cop d'estat mal pegat que va provocar una guerra civil i una dictadura ferotge, fent retrocedir al país almenys cent anys i pagat a base d'extorsionar als veinats de la barriada a on se troba, continui d'empeus , fent nosa i fent lleig. Faltaria més.
Valoració:11menosmas
Per Carca, fa dervers d'un any
La senyora fatxa no sembla tenir molts problemes si els seus varen enviar joves suposadament in.nocents a matar nins, dones i vells civils que fugien espantats de l'horror, mentres sentien les rialles de qui els bombardejava. No hi ha cap art que pugui justificar això.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente