algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

MÉS defensa el retorn de Valtònyc a Mallorca i reclama canvis normatius per a garantir la llibertat d’expressió

MÉS per Mallorca ha defensat aquest dimecres una PNL per tal que el Parlament manifesti el seu suport als artistes condemnats i encausats per exercir el seu dret a l'expressió artística i a la llibertat d'expressió, es derogui la Llei Mordassa, s’amnistiï Valtònyc, i es modifiqui el text constitucional i el Codi Penal eliminant els articles que garanteixen la impunitat jurídica del Rei com a cap de l'Estat. La PNL ha resultat rebutjada per una majoria entre la dreta i el PSIB.

El fet és que després de la sentència judicial del Tribunal d'Apel·lació de Gant, a Bèlgica, que ha tombat l'euroordre emesa per l'Audiència espanyola en què es reclamava l'extradició del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, per una condemna de tres anys i mig de presó per les les lletres de les seves cançons, MÉS per Mallorca ha volgut tornar a demanar «respecte per la llibertat d'expressió» i «el retorn de totes aquelles persones exiliades per motius polítics, que són lliures a tot arreu menys a la seva pròpia terra».

A l'Estat espanyol s'han produït durant els darrers anys condemnes judicials contra diferents cantants i personalitats del món de la cultura per les seves lletres i opinions manifestades públicament en el curs de les seves actuacions. Aquesta persecució és el resultat de l'aplicació de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa) i dels articles del Codi Penal (578 Enaltiment del Terrorisme; 543 Ultratge a Espanya i als seus símbols; 490 i 491 Injúries al Rei; i 525 Ofensa als sentiments religiosos) que restringeixen la llibertat d'expressió, així com de l'activisme judicial d'una part de la judicatura, que està fent una interpretació d'aquestes lleis contrària a la Declaració Universal dels Drets Humans, al Conveni Europeu dels Drets Humans i a la doctrina del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Després d'una batalla judicial com aquesta, remarquen que «l'absolució de Valtònyc posa de manifest que l'Estat espanyol hauria d'ajustar la seva legislació en matèria de drets fonamentals per ser homologable a la de qualsevol democràcia consolidada». De fet, la Llei Mordassa del Partit Popular continua vigent i només el passat novembre va ser rebaixada però no derogada pel govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos de l'Estat espanyol.

El fet més paradoxal de tots aquests litigis és que en molts casos han estat les lletres de denúncia contra la monarquia borbònica les que han provocat les querelles i les condemnes als rapers. Segons el diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas ‘Collet’, «en aquests moments vivim sota la llei d'un estat que protegeix la inviolabilitat d'un rei que viu exiliat a un estat absolutista perquè els casos de corrupció el rodegen per tot arreu, però aquells qui denuncien la institució i les seves activitats pateixen persecució». «Avui hi ha un mallorquí que és lliure a tot arreu menys a ca seva per denunciar una institució presumptament corrupta i profundament antidemocràtica com és la monarquia», ha apuntat el diputat.

«Les activitats del rei emèrit espanyol demostren que la monarquia borbònica entén la democràcia com un mal necessari que en el seu dia els va permetre continuar amb la seva tradició espoliadora i dèspota. Mentre Valtònyc és lliure a Bèlgica, el raper lleidatà Pablo Hasél és a una presó espanyola, i mentre els dos són perseguits per l’Estat, el corrupte Juan Carlos I viu a una mansió de 1.050 m, amb vistes a la mar, sala de cinema, sis dormitoris, un jardí de 4.100 m2 i amenaça de tornar a Madrid impunement», ha destacat Mas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Una PNL es una estupidez en sí misma que no sirve salvo para que sus señorías cobren dietas extra por “trabajar” fuera de horario.
Dicho lo cual, tampoco me sorprende MES, con otra estupidez supina, maquillaje simplemente, para aparentar que hacen algo, aunque sea solicitar bizarradas como la dimisión del presidente de Siria o el retorno del dalai lama al Tibet.
Ya está costando sangre y sudor siquiera plantear la modificación de la ley que excarcela a violadores, como para exigir el cambio de la legalidad vigente para que Conehead vuelva tranquilamente a la frutería a gritar sus estupideces y a ciscarse en la vida de los demás solicitando que se les meta un tiro en los tuétanos o los revienten de un bombazo.
Eso no es libertad de expresión. Es odio.
Pensaba que el récord de indigentes mentales en sus filas lo ostentaba Podemos, pero creo que MES está ahí ahí.
Valoració:-1menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Balconic es víctima de si mismo. Un elemento que cantaba barbaridades y cuando le pararon los pies, lógico, se dilató y salió cargando leche.
Una perla de delicado oriente.
Valoració:-3menosmas
Per Son uns odiadors professionals, fa dervers d'un any
Als fatxes, l'odi els surt per les orelles. Però no és nou sinó que estan així des-de fa gairebé cinquanta anys, quan varen veure que a Franco no el succeiria un altre dictador militar, estàn gronyint i passant l'odi de generació en generació.I Valtònyc és una de les seves víctimes.
Valoració:5menosmas
Per Molt malament, fa dervers d'un any
Una vergonya. Els aliats de Més ni decreten una amnistia ni deroguen la llei mordassa, però Més sempre pacte amb ells a canvi de cadires.
Valoració:-1menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Bueno, afortunadamente, estos ultras de menys representan a menos del 10% de la población…

La inmensa mayoría no queremos ver a este personaje por aquí
Valoració:-7menosmas
Per Solleric, fa dervers d'un any
Menys comèdia, Maltonyc, un mentider covard y sense escrupuls refugiat a una monarquía...
No es llibertat d'expresió, son barbaritats d'un ignorant.
Valoració:-8menosmas
Per Menys comèdia, fa dervers d'un any
@Ja està bé. Un grup de militars va dir que haurien de fusellar a tots els que no votarem a les dretes i també als nostros fills, però pels jutges, que ho digués gent que té armes i que sap de que va tot això, només va ser una mostra de llibertat d'expresio. I hi ha molts més individus de dretes que han amenaçat de mort a persones normals, que han sortit absolts només perque trobaren que només era una manera de parlar.
Fins i tot, a un ultra que volia posar bombes a la UIB per fer- la volar amb estudiants, professors, treballadors i visitants inclosos, també va sortir absolt perque va prometre al jutge que no posaria en marxa la seva "obra d'enginyeria". Però en canvi, condemnen a presó a un raper que ha dit el que ha dit a una cançó de protesta, només per tancar una rima i que com la majoria de noltros, no té cap formació ni coneixement d'armes, ni d'explosius ni molt manco d'energia nuclear, ni tampoc accés a aquest material .
Així que menys victimisme fictici, menys perseguir rojos d'amagat, menys espiar al pròxim i més justícia justa, perque malgrat en hi hagi que ho anyoren, la dictadura de Franco, amb les seves detencions i tot el que anava darrers, afortunadament ja fa molts d'anys que va acabar.
Valoració:7menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Abolir la llei mordassa del PP era un compromís electoral del PSOE i PODEMOS, que ja s'hauria d'haver produït. Però es veu que les pressions de les clavegueres del estat, els sindicats policials i la cúpula de la Guàrdia Civil, (encantats amb aquesta llei que els permet vulnerar drets fonamentals com la llibertat d'expressió), han fet matx en el PSOE i ja no sabem si en aquesta legislatura s'aconseguirà abolir aquesta llei que obri la porta als abusos policials. Molt bé per MÉS, per la seva perveància en reclamar l’abolició de la llei mordassa i no desistir en la demanda de més llibertats democràtiques.
Valoració:8menosmas
Per ja esta be, fa dervers d'un any
Al tal Mas:
¿Qué diría Vd. si el baltonyc ese dedicara a su señora madre, o a una hija suya las barbaridades que ha largado hacia otras personas con nombre y apellidos?.
Lisa y llanamente es un fugado, que cuando las vió negras puso pies en polvorosa. Ya está bien de tergiversar la realidad.
Ni me falta ni me sobra. Mejor que se quede. Por cierto: Sus canciones de artista, como se definía, las ha lanzado hacia alguna personalidad de Bélgica?
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente