muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El jutge Sergio Escalona torna a vulnerar drets lingüístics i ajorna declaracions d'investigats perquè parlen en català

Plataforma per la Llengua i Alerta Solidària han denunciat aquest dilluns el jutge Sergio Escalona Lebiere, de Barcelona, per discriminació lingüística. Com han avançat al programa Planta Baixa de TV3, Escalona és reincident en intimidar aquelles persones que volen actuar davant seu en català.

«O declares en castellà o t'obliga a ajornar la teva declaració», expliquen des de Plataforma per la Llengua. En aquesta ocasió ha estat en un judici contra activistes pel dret a l'habitatge, a qui el jutge els ha negat el dret de declarar en català perquè «no l'entén».

Des de l'entitat asseguren que Escalona «cerca crear un estat d'inseguretat en els parlants que generi que renunciïn a la llengua i desconfiïn que la justícia serà justa si parlen la seva llengua».

Anteriorment, aquest jutge ja va ser sancionat pel TSJC en acord pres a la sessió de data 26 de març de 2019 per una infracció disciplinària consistent en una desconsideració i desatenció a un ciutadà per obligar-lo a canviar de llengua, del català al castellà. Des de Plataforma per la Llengua asseguren que la sanció que va rebre «no ha servit de res», perquè ha tornat a vulnerar drets lingüístics a catalanoparlants.

Per acabar, des de l'entitat demanen «una modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial per fer del català un requisit», tenint en compte que ara ni tan sols és un mèrit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per betzol, fa dervers d'un any
O sea meterle un palo de cojones a su butxaca y mandarlo a galeras. O a la hoguera, mejor.
Cuando el fanatismo y la burricie entra en combate, el sentido común presenta la dimisión. No eres más que un infeliz que se suscribe a un solo idioma teniendo dos.
Supongo que a mi también me mandarás a la hoguera.
Valoració:-1menosmas
Per Sr, fa dervers d'un any
Els Mossos detenen un secretari nacional de l'ANC,
Martí Claret està acusat de fer pintades al Consell Comarcal de l'Anoia contra el PSC
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Entendre, escriure i parlar la llengua del lloc a on es presta servei, no sols hauria de ser un requisit imprescindible per a qualsevol Servidor Públic, també hauria d'implicar una sanció per falta greu i un canvi de destí per incompetent
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente