nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

El Pi: «No podem consentir que una quinzena de categories sanitàries quedin exemptes de presentar el títol de català»

209591

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Josep Melià, ha remarcat que el Govern està ara «en plena rectificació després de copiar el discurs del PP i Vox» respecte al català a la Sanitat.

Melià ha assegurat que els problemes per a cobrir les places en l’àmbit sanitari provenen de les deficients condicions laborals, de l’escassetat de llicenciats, de l’elevat preu de l’habitatge i del nivell de vida de les Illes Balears, tal com ha assenyalat el Col·legi Oficial de Metges. «En cap cas l’exigència del coneixement de la llengua pròpia és un obstacle. El Govern ha de complir amb la normativa que estableix com a principi general que és un requisit el coneixement de la llengua catalana per accedir a la funció pública», ha assenyalat.

En aquest mateix sentit, Melià ha explicat que el Govern ha anunciat en un comunicat que hi ha un total de 34 categories sanitàries que no són deficitàries i, que, per tant, els professionals que hi vulguin accedir tenen dos anys per acreditar el coneixement de la llengua catalana.

No obstant això, hi ha una quinzena de categories sanitàries que són deficitàries i segons l’Executiu quedarien exemptes de presentar el títol de català. «Això no ho podem consentir. Els ciutadans de les Illes Balears tenen dret a ser atesos en la seva llengua. Exigim al Govern que compleixi amb la llei i que aquestes persones, en el termini de dos anys, acreditin el coneixement de la llengua pròpia», ha declarat el portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa dervers d'un any
És clar que no pot haver ningú amb privilegis.
Contracte a temps reduït, fins que véngui qualcú amb tots els requissits.
L´aprendran més aviast que corrents.
Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Contracte interí supeditat a un candidat amb català.
Valoració:4menosmas
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:4menosmas
Per Escoltau- me, fa dervers d'un any
I perque no se junten tots els partits nostros fent coalició?.La CUP també.
Valoració:3menosmas
Per pregunto, fa dervers d'un any
El que faltaba per fer es deu reials redons.
El más pequeñito e insignificante de los partidos que nos dan la tabarra a diario, se ve que también tenía algo que decir.
Por cierto el tal PINO, solo debe tener a ese que sale siempre en las fotos. El tal PINO, tiene a alguien más?. Pregunto.
Valoració:-5menosmas
Per T., fa dervers d'un any
Jo votaré a la Cup!
Valoració:5menosmas
Per Votau-lo, fa dervers d'un any
Votau aquest home, és l'únic que ha posat una mica de seny davant aquesta nova envestida del Govern amb l'objectiu de desprestigiar la llengua catalana.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente