nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

El sindicat COS denuncia assetjament laboral als quiròfans de Son Espases

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha exigit aquest dijous a través d'un comunicat que l'Hospital Universitari de Son Espases de Palma posi fi «a l'assetjament laboral que es dona als seus quiròfans».

Des del sindicat denuncien comentaris vexatoris i tons inadequats dirigits a les infermeres per part de facultatius i infermeres amb llarga trajectòria en aquest servei. Recentment, diuen, «inclús s'ha arribat a expulsar infermeres d'un quiròfan sense motiu i de males maneres. Aquestes situacions s'accentuen si s'hi afegeixen factors com el gènere, edat o ètnia».

En el seu comunicat posen de manifest que la direcció i coordinació d'aquest servei de Son Espases «no té els protocols necessaris dins el quiròfan, fet que fa que sigui molt difícil denunciar totes aquestes vulneracions, de manera que la indefensió de les treballadores és evident».

Moltes de les treballadores afectades tenen contractes temporals «que les aboquen a la incertesa de no saber fins quan estaran treballant i que dificulten molt l'organització d'una assemblea de treballadores i l'acció sindical», asseguren des de la COS.

Per acabar, des del sindicat reiteren la demanda a la direcció de l'Hospital Universitari de Son Espases: que prengui mesures per posar fi a l'assetjament laboral que denuncien. També animen a totes les treballadores que s'hagin pogut trobar en situacions similars a sumar-se a la seva reivindicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.