cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El Pi: «No exigir el català en el procés d’estabilització del personal sanitari discrimina els pacients i la nostra llengua»

209007

El Pi-Proposta per les Illes Balears manifesta el seu suport al recurs que ha presentat l’Obra Cultural Balear (OCB) contra el procés d’estabilització del personal sanitari interí de les Balears, ja que el Govern no demana certificar els coneixements de català.

El portaveu parlamentari d’El Pi, Josep Melià, creu que és «inadmissible que el Govern faci una exempció dels coneixements de català a diferència del que passa amb la resta de treballadors públics, que tenen dos anys per a acreditar el títol pertinent». «Aquesta situació seria una discriminació cap als pacients i cap a la nostra llengua. A més, és un fet que un govern d’esquerres 'defensor de la llengua' no hauria de permetre».

El Pi sempre s’ha mostrat «a favor que qualsevol treballador públic de la comunitat autònoma hagi de demostrar uns coneixements mínims de català per a poder donar servei a totes les persones que es dirigeixen a l’administració amb la llengua pròpia de les Illes», han remarcat.

Per això, El Pi demana una rectificació urgent d’aquesta mesura i que s’exigeixi uns coneixements de la llengua catalana com marca la llei o que els professionals tenguin dos anys per a acreditar-los. Així, El Pi se suma a la crida de l’OCB i demana que es modifiquin els requisits del procés d’estabilització d’interins del Servei de Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Coincidències?, fa dervers d'un any
Mala cosa que les entitats de la societat civel vagin a parar a mans de partits polítics, encara que és comprensible que les vulguin controlar. Ja s'ho faran els socis de l'OCB que varen anar a votar, pocs o molts, si ho permeten.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Coinciències, I quin problema hi ha amb això? vostè si fos afiliat a El Pi hagués pogut presentar-se com a candidat a Presidir el Partir, desprès a encapçalar la llista al Govern i al Consell Insular de l'illa a on resideix, també es pot presentar a Batlle del seu municipi, a Palma es presentaren dos candidats i varen elegir els afiliats del municipi, i als Altres Ajuntaments es pot presentar el afiliat que vulguin un, dos, tres ... i es vota. Resulta que a la O.C.B. tambè s'hagues pogut presentar vostè com a President si es soci, al Sr. MIralles el varem elegir com a President els socis de la O.C.B., Sap com es diu aquesta figura, doncs es diu Democràcia, Som els afiliats qui triam el candidat per encapçalar tots els orgues de direcció. Vostè segurament es demòcrata doncs hem digui que prefereix, li va be que com passa a molts partits, que sigui la cúpula qui trii els candidats o esser vostè i la resta d'afiliats qui ho facin. Per cert el Sr. MIralles es un gran President per la O.C.B.
Valoració:4menosmas
Per Coincidències?, fa dervers d'un any
L'actual president de l'OCB no va ser el candidat del Pi a les darreres eleccions espanyoles?
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente