nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

Més per Menorca proposa 12 mesures per abaratir el preu de l'habitatge, la llum, el transport i la insularitat

Més per Menorca ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa, en el marc de la Diada de Menorca del pròxim 17 de gener, 12 mesures estructurals que tenen per objectiu «abaixar realment els preus i l'elevat cost de la vida a l'illa».

Josep Castells, portaveu de la formació menorquinista al Parlament, ha denunciat que, a Menorca, «des de sempre, degut a la insularitat, el cost de la vida ha estat més alt» i que «els darrers temps, això s'ha agreujat de manera espectacular», mentre que els sous «no han crescut al mateix ritme.»

«Hi ha partits que només proposen mesures a curt termini, temporals, que no serveixen per solucionar realment el problema que patim, i per això reivindicam 12 mesures estructurals que permetin anar a l'arrel del problema», ha afegit Castells.

Per la seva part, Noemí García, segona candidata al Consell Insular, ha defensat que «'Les persones primer' no és només un lema, sinó una manera de fer». A continuació ha detallat les propostes del seu partit per assolir la baixada de preus:

  • Pel que fa al preu de la llum, «aconseguiran que un 85% de l'energia consumida a l'illa estigui coberta amb renovables» a través de l'impuls de plantes de generació d'energia renovable d'inversió socialitzada, la creació de comunitats energètiques locals, aprofitant els aparcaments que s'han de cobrir amb marquesines solars i la conversió del Milà en un parc amb hibridació de renovables i emmagatzematge d'energia.
  • Per abaratir el preu del transport, proposen reforçar les línies d'autobús amb més freqüències, crear-ne de noves (per exemple, una que cobriria el trajecte aeroport-Ciutadella), establir la gratuïtat per als menors d'edat i implantar un sistema de tarifes «per premiar amb bonificacions les persones que més empren el transport públic».
  • Per abaixar el preu de l'habitatge, el conseller Josep Juaneda ha plantejat limitar per llei el preu dels lloguers, incrementar el parc públic d'habitatges amb un mínim de 100 nous habitatges cada any durant deu anys, i prohibir la compra d'habitatges a no residents «com a Malta o Dinamarca».
  • Pel que fa al cost de la insularitat, aposten per fer una OSP per als vols interilles i per als vols de la ruta Menorca-Barcelona amb una tarifa universal que com a màxim sigui de 20 euros «i un IVA reduït similar al de Canàries».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Llàstima que no es reclami un servei ferroviari a Menorca
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente