nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

Reclamen a la Monarquia espanyola que cedeixi l'herència de Juan Ignacio Balada a les institucions menorquines

208701
Europa Press | Jose Velasco

Els reis d'Espanya, Felipe VI i Letizia Ortiz, assistiran aquest dijous a la inauguració de la farmàcia Llabrés a Ciutadella, que els va llegar en herència l'empresari menorquí Juan Ignacio Balada en morir el 2009.

La vinculació de Felipe i Letizia amb aquesta farmàcia procedeix de l'herència d'aquest empresari, que els va llegar el 50 per cent del seu patrimoni als Prínceps d'Astúries i als vuits néts dels reis; i l'altre 50% va determinar que s'utilitzés per a crear una fundació d'interès general.

El 2009, el ple del Consell de Menorca va declarar la farmàcia com a bé catalogat i la va incloure al catàleg insular de patrimoni històric. Per aquesta raó, al llarg d'aquests anys s'ha promogut una rehabilitació amb una inversió important per a salvaguardar els seus valors històrics, culturals i arquitectònics.

Sobre aquest tema s'ha pronunciat el partit Podem Menorca, que ha demanat que els immobles heretats per la Casa Reial espanyola de Juan Ignacio Balada passin a mans de les institucions públiques: «Consideram que aquests edificis que superen els tres milions d'euros de valor patrimonial han de posar-se al servei de la ciutadania».

Així, han remarcat que «tot i que entenem que es tracta de les últimes voluntats d'una persona, reclamam a la Corona la sensibilitat i responsabilitat per a cedir aquests béns de Ciutadella, uns equipaments que podrien donar solucions a les dificultats ciutadanes».

«En un context postpandèmic i davant la inflació de preus generalitzada, ara més que mai és necessari reforçar els serveis socials en les seves diverses vessants. Els Reis no poden venir a Menorca a passejar-se i donar l'esquena a un poble que no ha pogut decidir si aquest és el model que vol», ha apuntat Podem Menorca.

A més, la formació rebutja el dispendi econòmic que suposa el desplaçament de la comitiva que acompanya Felipe VI i Letizia, «uns doblers que només serveixen per a una rentada d'imatge i promoure falsament la rellevància de la Corona a un país on els escàndols de tota classe han sacsejat últimament la institució».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pregunto, fa dervers d'un any
Josep Miquel:
Le ruego que no me rectifique ni me dé consejos de nada, que nada le he pedido..
Mis propiedades las puedo dejar a quien quiera, respetando lo que dicen las leyes al respeto. El procedimiento será diferente si hay personas que puedan reclamar derechos.

Valoració:-3menosmas
Per I Marivent?, fa dervers d'un any
Tenia familia, tenia amics que l'escoltaven i li feien companyia, i també hi ha institucions humanitàries i culturals i hauria pogut deixar el seu patrimoni repartit entre aquests, enlloc de regalar- ho als Borbons que ja ténen molt.
Però com que se veu que el senyor Balada era una persona estrambòtica i les riqueses eren seves, no crec que se pugui fer massa cosa al respecte.
En canvi, podem centrsr- nos en Marivent, que aquest palau si que és una herència deixada al poble de Mallorca que els Borbóns mos varen pispar i tot demostra que no volen tornar.
Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@pregunto, abans d'opinar s'informi i no farà el ridícul, no pot cedir a qui li doni la gana tot lo seu, se'n pot potejar, depenent de la seva situació familiar una part, inclús si vostè no te cap hereu, que generalment sempre n'hi ha, resulta que ni així ho pot fer, sempre hi haurà qui rebrà bens seus, sempre hi ha hereu. No parli del que desconeix, li aconsello, perquè no la torni a cagar en aquest tema, que revisi el Codi Civil.
Valoració:6menosmas
Per pregunto, fa dervers d'un any
La decisión del Sr. Balada, podrá gustar o no, pero de lo suyo hizo lo que le dio la realísima gana. Ahora los herederos harán con los bienes lo que quieran.
Para algunos, lo más simple del mundo no es entendible.
¿Acaso no puedo ceder mi propiedad al que yo quiera, incluso a Podemos?.
Pegunto.
Valoració:-8menosmas
Per Teniu- nos informats, fa dervers d'un any
A veure si seran generosos o si per contra diran " nanai de la Xina"
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente