nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El Pi: «Totes les coses que gestionem des de les Balears estaran millor gestionades que des de Madrid»

El Pi-Proposta per les Illes Balears creu que les institucions de les Balears han de prendre part de la gestió dels ports i aeroports controlats per l’Estat i reclama al Govern que exigeixi a Madrid aquesta cogestió. «No podem estar de mans plegades quan Madrid decideix què es fa, que no es fa o com es modifiquen els aeroports i ports de les Balears sense tenir en compte la nostra veu», explica el president d’El Pi, Tolo Gili.

El Pi rebutja aquesta postura del Govern espanyol marcada per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que ha tancat la porta a la cogestió aeroportuària a una intervenció al Congrés dels Diputats. Gili exigeix al govern d'Armengol que lluiti perquè «la rendibilitat dels aeròdroms balears no acabi en els aeroports de la Península. No és comprensible que les Balears acotin el cap una vegada més».

No és la primera vegada que El Pi-Proposta per les Illes exigeix una cogestió aeroportuària i defensa que és justificable per ser un territori illenc. A més, Gili recorda que «l’Estatut d’Autonomia recull aquesta cogestió amb l’Estat perquè les institucions de les Balears tenguin veu i vot a l’hora de decidir quines millores, reformes o actuacions s’han de dur a terme. Cosa que actualment no passa i que la ministra ha tancat la porta».

«Totes les coses que gestionem des de les Balears estaran millor gestionades que des de Madrid. Nosaltres coneixem el territori, les nostres mancances i com es podrien millorar. I per això necessitam que el govern autonòmic prengui part de la gestió dels ports i aeroports», ha sentenciat Tolo Gili.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Cierto.
La gestión del Pi, cuando era UM, no pudo ser más beneficiosa.
Sobre todo, para ellos.
Impepinable.
Valoració:0menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Sense voler defensar Madrid, res més enfora de les meves intencions, que d'aquí se gestioni millor és a vegades qüestionable, sinó mirau el bordell que és, per posar un exemple, patrimoni del Consell. Parlau amb algun historiador o arqueòleg i gent que se troba amb terminis impossibles, pagaments a molt de temps vista i entrega de papers per convocatòries que a vegades just són oberts uns pocs dies, gairebé impossibles de complir...

No parlem ja de IB3 o Conselleria d'Educació...
Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any
Si, sobre tot lo que gestiona El Pi... 😂
Valoració:5menosmas
Per Jo també, fa dervers d'un any
En estic d'acord.
Valoració:5menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Gestio de ports i aeroports.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente