algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cinc anys de l'autocop d'Estat de Felip VI

Aquests dies es commemoren els cinc anys dels fets d'octubre del 2017 i si dia 1 recordàvem el referèndum d'autodeterminació, el dia 3 és el dia per a fer memòria de la gran vaga general i aturada de país que es va fer a tot el Principat de Catalunya i que va tenir un seguiment massiu.

També el 3 d'octubre de 2017 ha passat a la història per l'infame discurs del rei d'Espanya, Felip VI, que va ser l'expressió gràfica del cop d'Estat que va tenir lloc aquells dies a l'Estat espanyol. Un cop d'Estat dirigit pel propi monarca i, per tant, un com de palau o un autocop d'Estat.

En el seu discurs, el monarca espanyol no només va abonar els arguments d'una part dels seus seus 'subdits' (clarament minoritaris a Catalunya, sinó que es va erigir en el principal dirigent polític de l'ofensiva espanyolista a Catalunya. Una ofensiva que va usar tots el mitjans, també els violents, per atemorir les elits catalanes i intentar aturar l'onada independentista.

Una ofensiva dirigida personalment per Felipe de Borbón que va incloure:

  • El bloqueig dels comptes de la Generalitat de Catalunya.

  • L'ocupació de l'administració catalana amb la invocació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

  • L'actuació violenta dels cossos policials espanyols desplaçats a Catalunya.

  • El convit a les grans empreses a canviar el seu domicili fiscal.

  • El xantatge als directius de les grans empreses que no volien canviar la seva seu.

  • L'amenaça violenta contra els líders independentistes i les seves famílies.

  • L'actuació violenta dels escamots feixistes, protegits per la policia espanyola.

  • L'empresonament dels líders independentistes decidit prèviament pel monarca i el seu gabinet i amb la cobertura posterior dels jutges.

  • La mobilització dels unionistes a través de campanyes mediàtiques i de l'enviament de ciutadans d'altres territoris per participar a les mobilitzacions espanyolistes a Barcelona.

En definitiva, es compleixen cinc anys del moment en que el rei espanyol va haver de treure's la màscara i deixar d'aparentar que 'reina pero no gobierna', per baixar al fang de la política i embrutar-se fins les celles.

Fa cinc anys que només els més càndids i els més cínics s'atreveixen a negar l'evidència: al Regne d'Espanya qui comanda és el rei i el seu sanedrí i la resta és teatre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Independència, fa dervers d'un any
Mallorquino t'has deixat visca la democràcia.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Siempre agradecidos a las fuerzas de seguridad del Estado y a Su Majestad el Rey por detener el golpe de Estado separatista.

Viva España
Viva el Rey
Viva el Orden y la Ley.

💪🏼
Valoració:-1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Sí, sí, ahora el golpe de Estado lo llevó a cabo el Rey y el gobierno constitucional. Es alucinante. Llegados a este punto queda demostrado, por si ya no lo estaba suficiente, la mentira y demagogia que envuelve este tinglado que llaman "procės".
Valoració:-2menosmas
Per clar, fa dervers d'un any
Xisca.-
Clar que no heu has estès mai.
Allà ahon no n'hi ha, que no en cesquin.
Valoració:-4menosmas
Per Un desengany per molts, fa dervers d'un any
Mai havia pensat que un govern estatal pogués enviar uns policies a desplegar tanta violència, tan d'odi i tan de selvatgisme cap a uns ciutadans pacífics i desarmats. Però encara me va costar més assimilar com un cap d'estat podia posar-se del costat dels policies violents i condemnar a gairebé la totalitat de ciutadàns d'un poble que és el principal motor de la nació i un exemple, només per fer un simple referéndum.
En hi ha que diuen, que aquests senyor representa la regeneració de la monarquia, però en hi ha molts que pensam que malgrat totes les seves equivocacións el seu pare era encara millor que ell. I que no just s'hauria de votar la independència de Catalunya, si no que urgeix que la nació edpanyola digui sense presions ni pors, si vol de veritat una monarquia o si s'edtima més una república.
Valoració:8menosmas
Per rabia i desberats, fa dervers d'un any
Estos del "Baleares" están tan rabiosos que ya no saben que inventarse. Ahora va a resultar que el que dio el golpe de Estado fue S.M. El Rey.
El Rey hizo lo que debía y por prudencia se quedó corto.
Por lo visto, aquí el único cordero de Dios es el fugitivo. Un elemento que armó el follón y cuando vio que era incapaz de controlarlo puso pies en polvorosa. Todavía se le busca.
Es porc va dir orellut a s'ase.
Valoració:-7menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Pareix que pot ser tal com dieu. Mai he entès el poc respecte cap a grups civils pacífics, i la contundència policial desmesurada. Crec que és legítim voler ser lliures i anar fent camí per aconseguir-ho. Que pot ser corregueren massa i no estava la cosa tan a punt com semblava ...També. Però no mereixien policies tan enfurismats. El Rei no ho volgué entendre? No s'ha expressat gaire en aquest sentit. Segur que els polítics en general, agafaren bona nota i en podran parlar ben aviat. Esperem que sigui així.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente