nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

MÉS aconsegueix el suport per crear llocs de feina a través de la promoció de la transició energètica

El Parlament ha aprovat aquesta setmana una Proposició No de Llei (PNL) presentada per MÉS per Mallorca per a accelerar l'arribada de llocs de treball verds i de qualitat en el context de la lluita contra el canvi climàtic i l'oportunitat de reindustrialització que suposa.

Segons han explicat des de la formació ecosobiranista, «la lluita contra el canvi climàtic i l'aposta decidida per la descarbonització de l'economia de les Balears suposa un gran repte que implica reduir dràsticament el consum de combustibles fòssils i produir energia de forma massiva per mitjà d'energies renovables». «En aquest sentit, la transició energètica no és només un repte sinó una oportunitat per a les Illes per tal de reorientar el nostre mercat laboral, altament estacional i terciari, cap a ocupacions estables, de qualitat i amb un major grau de productivitat», han assegurat.

En aquesta línia, el diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet', ha assegurat que «es tracta d'una oportunitat clau per avançar en ocupació verda i de qualitat i, al mateix temps, progressar cap a la sobirania energètica».

Així, segons els ecosobiranistes entre les ocupacions que han d'emergir amb la transició energètica existeix «un ventall molt gran que va des de la instal·lació d'equips d'energies renovables i de mobilitat elèctrica i el seu manteniment, a la gestió energètica, passant per l'oferta de serveis energètics pel que fa al finançament, la implantació, gestió i explotació d'instal·lacions renovables, entre molts altres casos».

Així, i conscients que la «transició energètica ha de comptar amb una forta involucració de les administracions públiques», MÉS per Mallorca, ha defensat aquesta PNL que insta el Govern a 1) promocionar l'ocupació en sectors vinculats a la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica i a ampliar encara més l'oferta actual de formació en els camps d'energia i aigua de cara al proper Pla d'Ocupació de Qualitat, 2) posar en marxa programes formatius sobre instal·lació d'energies renovables i de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i el seu manteniment, gestió energètica d'empreses i sistemes d'eficiència energètica en la construcció, en processos industrials i en el sector serveis, i 3) al SOIB perquè, en col·laboració de l'Institut Balear de la Dona, elaborin mesures específiques de promoció de la inserció laboral de les dones en el sector de l'energia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estantís, fa dervers d'un any
No se pot queixar Més de la propaganda que envien i que el dBalears publica. Què volen els polítics de Més, que a damunt que els publiqien la propaganda, el dBalears no publiqui els comenntaris crítics? Quin projecte més tudat que és el partit Més.
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Un altre capítol de ciència-ficció d'aquests astronautes de Star-Trek que ben segur que els suposará 10.000 vots més.
Valoració:0menosmas
Per De cada vegada és pitjor, fa dervers d'un any
És absurd, veure com segons quins dies, a aquest digital només se publiqueb els comentaris que van en contra de MÉS i de tota la esquerra i se tiren els altres a la paperera.
Simultàneament, a la U.H.fan el mateix i només publiquen el que ensalça a la extrema dreta i s'ignora la resta. Però aquests darrers ja sabem com son, mentres que aquesta publicació no està feta pels fatxes embrutadors.
A veure si canvien de serveis informàtics.
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Es urgent començar a reduir el consum d'energia en general i especialment de combustibles fòssils. Cal discriminar positivament les energies netes i renovables eliminant l'IVA i penalitzar les energies brutes amb l'IVA més elevat possible. Si la Comunitat Autònoma no te capacitat legislativa per bonificar la producció i comercialització d’energies netes i penalitzar la producció d’energies contaminants, cal denunciar la situació i reclamar més sobirania legislativa, bàsicament que l'estat amb el seus tribunals ens llevin les mans de damunt.
Valoració:-1menosmas
Per Estantís, fa dervers d'un any
La foto és molt expressiva. El diputat fent la posa i la senyora que passa i mira l'espectacle. És així, Més ha aconseguit que el PSOE ho permeti. Això de fer la foto amb el cartellet vol dir que no està passat de moda?
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente