nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

El PI alerta d'una possible «invasió de competències» del decret d'estalvi energètic del Govern espanyol

El PI ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Parlament emeti un informe abans de l'1 d'octubre davant la possible «invasió de competències» del decret d'estalvi energètic i, si es constatàs, l'Executiu autonòmic presenti un recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional.

En una roda de premsa, el portaveu de la formació centrista a la Cambra, Josep Melià, ha assegurat que les institucions de les Balears han de ser les que diguin o marquin com s'ha de dur a terme aquest estalvi del set per cent energètic aprovat pel Consell de Ministres.

«Que sigui el govern espanyol qui digui com s'ha de dur a terme aquest estalvi ens sembla que va en contra de la Constitució», ha afegit.

A més, El PI també insta la Cambra autonòmica a demanar al Govern, després d'escoltar els sectors afectats, una instrucció o resolució que aclareixi l'aplicació d'aquest Reial decret llei d'estalvi energètic.

Així, reclamen que s'estableixin les temperatures a les quals s'han d'ajustar els diferents negocis i sectors o el règim sancionador aplicable.

Al marge del relacionat amb el decret d'estalvi, El PI ha demanat a les institucions de les Illes un impuls «més decidit» a les polítiques d'estalvi energètic i d'eficiència energètica.

«Hem d'apostar d'una forma decidida i amb la màxima rapidesa possible per la generació d'energies renovables», ha argumentat Melià.

En aquest sentit, han proposat la instal·lació de parcs eòlics marins i que aquesta sigui una política estratègica de l'Executiu autonòmic per a incrementar i desenvolupar la transició cap a les energies netes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.