algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Oriol Junqueras a Palma: «La repressió no acaba perquè saben que guanyarem»

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha lamentat aquest dimarts a Palma, que «la repressió no cessa» i ha assegurat que «la presó individual formava part de la llibertat col·lectiva».

Així ho ha dit Junqueras en la seva intervenció en la conferència 'Per un Model Econòmic MÉS social i MÉS humà', on ha parlat dels reptes als quals s'enfronta la societat per a ser competitiva en el futur i en la qual ha apostat per «semblar-se a la societat a la qual es vol representar» perquè en cas contrari, ha continuat, «no s'aconseguirà ser més i més forts i no es tendrà l'oportunitat de canviar un sistema» en el qual, ha precisat, «hi ha una part que té molt poder, que està molt interessada a desincentivar la democràcia».

Front a aquesta part, «nosaltres volem canviar el món en favor de les majories, malgrat que costi, perquè entre aquells que ens voldrien ajudar hi ha una part que no té dret a vot i una altra que ha perdut la confiança en la política», ha afirmat. «No perdeu la fe», ha posat l'accent el president d'ERC perquè, ha afegit, «el canvi l'aconseguirà qui persisteixi».

Precisament per això, ha apuntat, «la repressió no acaba perquè saben que guanyarem». Tant és així que, ha sentenciat, «la presó individual d'alguns de nosaltres formava part de la llibertat col·lectiva i segur que serem la llavor de totes les victòries»

Per la seva part, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge, Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, de MÉS, qui ha presentat la conferència, ha defensat que «votar no pot mai ser un delicte» i que, per aquesta raó» té tot el sentit continuar defensant l'amnistia».

A més, ha apuntat que «l'esquerra sobiranista i transformadora només avançarà si aconsegueix ampliar les seves bases». I, per això ha apostat per «teixir aliances amb partits de la resta de l'Estat, moviments socials, la societat en el seu conjunt i els ciutadans de manera individualitzada».

Tot per a aconseguir, ha dit, «més sobirania». «Cal anar més enllà de reclamar la cogestió, fins i tot la gestió dels ports i els aeroports, cal reivindicar i posar en marxa mesures que permetin un canvi de model a Palma i a les Balears, perquè l'actual és insostenible a nivell econòmic i social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa dervers d'un any
Si tengués un poc de vergonya, se´n tornaria a casa i deixaria d´emblanquinar la gent babau!
Valoració:1menosmas
Per Au, va!, fa dervers d'un any
Que és de llest...
Fins ara l´ha espifiada i està col·laborant amb els opressors i espera que el creguem?
Valoració:8menosmas
Per Fora, fa dervers d'un any
Aquest treballa per Espanyistan.
Valoració:6menosmas
Per Guanyaran?, fa dervers d'un any
Guanyaran fent anques enrere amb la defensa del català a les escoles? Tanmateix Espanya, per molt que vagin cap enrere com els crancs, no els perdonarà la vida. Negoci foradat.
Valoració:7menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Arruix
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente