cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Sus a la campanya per una candidatura unitària de país al Congrés espanyol de diputats

Aquest dissabte dematí s'ha presentat públicament a Palma la campanya 'Per una candidatura unitària de país al Congrés de diputats'. La iniciativa parteix d'un grup de personalitats de la societat civil, que reclamen als partits de país que acordin una candidatura de consens a les eleccions al Congrés espanyol de diputats.

Els portaveus han destacat la necessitat de «tenir una veu pròpia a Madrid per defensar els interessos de les Balears, més urgent i imprescindible que mai davant la manca de finançament estatal, l'etern ajornament del règim fiscal especial, els atacs a la llengua i la cultura pròpies, la superpoblació sense control, la recentralització i les amenaces de l'extrema dreta a l'autogovern».

La campanya consistirà en la recollida d'adhesions al manifest reproduït més avall, a través de la web candidaturaunitaria.cat. Les personalitats impulsores de la campanya són: Gabriel Barceló Bover, Antoni Bennàssar Moyà, Gabriel Bibiloni, Jordi Caldentey 'Gorrió', Llorenç Capellà Fornés, Margalida Capellà Fornés, Nicolau Dols Salas, Sebastià Frau Gaià, Joan Guasp Vidal, Isidor Marí Mayans, Guillem Morro Veny, Felip Munar Munar, Maria-Antònia Oliver Cabrer, Climent Picornell Bauzà, Toni-Lluís Reyes i Ivan Solivellas.

Tot seguit reproduïm el manifest de la campanya:

Per una candidatura unitària de país al congrés dels diputats

Les persones sota-signants constatam que:

-Després de 43 anys d'eleccions generals, els partits autòctons de les Illes Balears encara no han aconseguit representació al Congrés de diputats. El partit de país que es va presentar en solitari a les eleccions de novembre de 2019 va obtenir 18.295 vots, lluny dels 39.000 que van ser necessaris per obtenir el diputat.

-Com a resultat de no disposar de diputats propis a Madrid, la força de negociació de les Balears és nul·la a l'hora de distribuir els pressuposts estatals, decidir mesures sanitàries, aplicar un règim fiscal especial, gestionar ports i aeroports, etcètera. Així mateix, la manca d'una veu pròpia al Congrés espanyol té com a conseqüència que àmplies capes de la població, que només reben informació dels mitjans de Madrid, desconeguin l'existència d'opcions polítiques autòctones.

-Comunitats autònomes com Catalunya, País Basc, Canàries, Navarra, Galícia i fins i tot la província de Terol han demostrat que es pot trencar el monopoli dels partits d'àmbit estatal. En el cas de les Balears, sense dubte el territori més maltractat financerament per l'Estat espanyol, les possibilitats d'èxit d'una candidatura de país són més que evidents.

Per tot plegat, i atès que les candidatures per separat no han aconseguit mai representació a Madrid, apel·lam als partits polítics de país: MÉS per Mallorca, El Pi, Més per Menorca, Ara Eivissa, Gent per Formentera, etc., així com a les formacions locals independents, perquè iniciïn converses de cara a acordar una llista conjunta per assolir l'objectiu.

Estam segurs que una candidatura transversal que tengui per finalitat aconseguir el benestar de la ciutadania, basada en l'honestedat i la confiança mútua, i amb un discurs valent, clar i il·lusionant, tard o d'hora obtindrà uns bons resultats. El recurs del Parlament contra els pressuposts estatals de 2022, que immediatament va fer reaccionar Madrid anunciant inversions, demostra que els partits de país tenen èxit quan actuen conjuntament.

Feim aquesta crida de cara a les properes eleccions generals, i la mantindrem amb fermesa i constància fins assolir l'objectiu de disposar d'una veu pròpia a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Republicanisme?, fa mes de 2 anys
I quins partits són republicans de veres, vull dir més enllà del bla, bla, bla, i la propaganda?
Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys
Per una vegada deixem apart el protagonisme de personas i de partits, ( cosa difícil però no impossible ) un mestre que vaig tenir antic socialiste me contava, mal asunto si antes de agafar es pollastre ja diven jo vull se cuixa, jo vull s'ala, jo se pitrera, jo.....etc.etc.
Per tant seny i siau qui sou ! Mallorquins !
Valoració:10menosmas
Per Intel-lectuals, fa mes de 2 anys
Una terra on aquesta gent es considerada com a “intel-lectuals” no té dret a l’existència.
Valoració:-12menosmas
Per aixòéspaís?, fa mes de 2 anys
Amb tant poc pluralitat, poques ganes de donar suport a una candidatura amb aquest personal.
Unitat per les Illes ja es va fer, i va ser un fracàs.
Valoració:-9menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys
Crec que abans de incloure el PI en el consens, aquest partit hauria de definir si recolça la monarquia ò no, si defensa una societat democràtica ,igualitària, desmilitaritzada i sense privilègis. Si el projecte sols garanteix que els corruptes de Mallorca puguin continuar depredant el territòri i robant el futur a les properes generacions però sense repartir amb l'estat espanyol, crec que a molta gent no ens interessa.
Valoració:0menosmas
Per Impressionant, fa mes de 2 anys
Imatge de la gerontocràcia patriarcal.
Valoració:-7menosmas
Per Un projecte necessari i que il.lusiona, fa mes de 2 anys
Endavant i sort. Comptau amb el meu vot i pel que parlarem ahir vespre, amb el de més persones de la meva família. I com noltros, en hi haurà molts més.
Valoració:17menosmas
Per Lluís Garcia i Sevilla, fa mes de 2 anys
Em vull inscriure però tot sembla fallar, un sistema ben dolent quan és ben senzill.
Valoració:8menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys
Si consensuau i ho posau clar, teniu el meu vot.
Això fa molt de temps que ho haviem de haver proposat, esper que se proposta arribi a bon port.
Salut i República Catalana i després.........
Valoració:16menosmas
Per Joan Planes Ferragut, fa mes de 2 anys
SUS !!!! SUS a la campanya del MANIFEST en favor de LA CANDIDATURA UNITÀRIA DE PAÍS al Congrés de Diputats.

Ara cal ADHERIR-S’HI en massa i il·lusio a més de COMPARTIR-HO entre familiars i amistats. SUMEM I GUNYEM TOTES I TOTS !!!!

Gràcies dBalears

www.candidaturaunitaria.cat
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente