algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°
10°

ERC continua apostant per la taula de diàleg, deixant la «desobediència política i social» en un segon pla

196107
Detall d'una votació a la Conferència Nacional d'ERC

Aquest diumenge, Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat la conferència nacional en la qual s'ha aprovat el full de ruta per als pròxims anys amb més del 97% dels vots a favor, l'1% en contra i l'1,7% d'abstencions. El text continua apostant per la taula de diàleg, ja que consideren que la negociació per la independència arribarà «segur», ha declarat Oriol Junqueras.

Ara, les bases estableixen que s'ha d'establir «una metodologia clara, un calendari acordat de reunions que es pugui complir» i un retorn «pertinent» dels acords, perquè arribin a la ciutadania i la militància. Així i tot, creuen que la negociació ha d'anar acompanyada de l'intent de «revitalitzar el moviment social, ampli i transversal, a favor de la independència i d'enfortir els grans consensos de país com són l'autodeterminació i l'amnistia».

A més a més, ERC no renuncia a «cap instrument democràtic» que permeti d'arribar a la independència, com ara «accions de desobediència política i social» i de «desbordament democràtic per a fer possible el dret a l'autodeterminació». «No descartem cap altra via democràtica i pacífica per la consecució dels nostres legítims objectius», diu el text de la ponència.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, no ha assistit a l'última jornada de la conferència nacional, ja que és a La Palma, a la conferència de presidents autonòmics. Però, sí que hi han participat Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Serret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per x.-ray, fa mes de 2 anys
També va assitir Arnaldo Otegi
Valoració:-1menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys
Es que no queda altre camí que aquest (apostár per el diàleg), seguint la mateixa estratègia que desenvolupa fa anys el PNV.
Molts agosserats penserán que això no serveix per a res,...molt bé,... es respectable, però que diguin quina es l´alternativa i aquí ningú te sap donar la solució salvo que no sigui aplicar l´estrategia de "terra cremada" a base de provocar continuament aldarulls, tallant carreteras, creman contenidors, bloquejant el Port i l´Aeroprt, asaltant comerços, grans superfícies, etc, etc.
Si pensen que aquest es el camí per assolir
l´independència dons apaga i vámonos,...( i veuríem quanta gent amb dos dits de cervell i sentit comú que a Catalunya ni ha molta recolsaría aquesta estratègia suicida).
No queda altre cami que el que s´aprovat en la Conferència Nacional del Partit que consiteix en anant ampliant i revitalitzant la base social a favor del independentisme sence trencar les regles de jog i del dialeg amb el qui té la força que es l´Estat espanyol.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente