algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Més per Menorca proposa modificar la Llei d’Arrendaments Urbans per a limitar el preu dels lloguers

Més per Menorca ha presentat una Proposició de Llei al Parlament perquè es modifiqui la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’Arrendaments Urbans (LAU). «L’objectiu és trobar una fórmula perquè les Illes Balears puguin limitar el preu dels lloguers esquivant el ‘veto’ del Tribunal Constitucional, que acaba d’anul·lar part de la llei catalana que limitava els preus dels lloguers», han explicat.

Els menorquinistes proposen, bàsicament, que s’afegeixi un apartat a la LAU que doni llibertat a les comunitats autònomes per a establir mecanismes per a contenir o moderar les rendes de lloguer d’habitatges en aquelles zones amb un mercat tensionat.

«Consideram que la Llei catalana que limitava els preus dels lloguers era un bon sistema que nosaltres volíem implantar a les Illes Balears. Lamentam, per tant, que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat aquesta llei, ara que els preus s’estaven reduint a Catalunya on a Barcelona, per exemple, el descens ja arribava al 5%», ha afirmat la diputada Patrícia Font. Els menorquinistes consideren que l’argument del Tribunal Constitucional a l’hora de tombar la llei catalana és molt discutible. «El TC parla de garantir un comú denominador a tot el territori estatal, però aquest denominador comú hauria de ser senzillament el dret a l’habitatge», ha dit Font.

La diputada ha explicat que, en tot cas, Més per Menorca ja preveia aquest escenari i sempre ha treballat «en un pla B» que consisteix a modificar la LAU. Font ha assegurat que aquesta modificació que proposen «és compatible amb la llei estatal d’habitatge que s’està tramitant actualment».

S’ha de tenir en compte que la LAU ja contempla excepcions perquè les comunitats autònomes puguin, per exemple, possibilitar el lloguer vacacional, de manera que Més per Menorca confia que els partits d’esquerres donin suport a la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys
El dret a un habitatge, igual que el dret a una feina, a la salut i a l'educació, son drets essencials per a que les persones disposem de un mínim de dignitat. Si ens comparem amb altres paisos democràtics europeus amb millors index de benestar social, a l'estat fem plorera.
Valoració:2menosmas
Per Si Fret, fa mes de 2 anys
No Fret:
A ti las decisiones del T.C. solo te gustan cuando van en tu dirección. Si no te gustan, te limitas a tildarlos de especuladores.
Valoració:-1menosmas
Per Oscar, fa mes de 2 anys
Que controlin millor quanta immigració pot suportar el territori perquè el que no pot ser és obligar els propietaris a esdevenir una mena d'ONG . És absurd i injust carregar el problema de l'administració als arrendadors.
Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys
@I tant, hi ha medis suficients perque el que pontifica no passi.
Valoració:0menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Ja hi tornem ésser. El Tribunal Constitucional contra el bé comú, atacant l'interès general i defensant els especuladors
Valoració:1menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
Otra sectaria que no tiene ni idea de lo que larga. "Yo propongo", "Yo quiero". Claro que quieres y.... yo también.
Empecemos por decir que el problema de la vivienda, es prácticamente mundial. Pero aquí, en nuestras islas, lo es más debido a lo pequeñas que son y al exceso de población. Exceso que es inasumible y no se ha hecho nada.
Como tengo algo de experiencia, le puedo decir a esta señora, que el inquilino paga lo que le da la gana, si es que paga algo. Y si lo llevas un poco más lejos (y se me entiende), desalojarlo representa dos y tres años de espera amén de muchos gastos. Y cuando llega el momento te destrozan la vivienda. No diré que todos sean iguales, pero muchos, si.
El que quiera una vivienda, que se la compre. Y si no tiene posibilidades, tienen que ser los poderes públicos los que solventen el problema, no los arrendadores. Como no puede ser de otra manera, no quiero ver a nadie en la calle, A nadie.
Y no quiero seguir para no alargar.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente