algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Unidas Podemos proposa reduir de 10 a 5 el nombre d'habitatges per a ser considerat gran tenidor

Unidas Podemos ha proposat aquest dimecres en seu parlamentària reduir de 10 a 5 el nombre d'habitatges per a ser considerat gran tenidor segons la Llei d'Habitatge de les Balears. El diputat de la formació Pablo Jiménez ha explicat durant la seva intervenció que «defensam un model d'habitatge que es basa en la iniciativa pública, la promoció d'habitatge públic de lloguer social, la regulació dels preus del lloguer i la declaració de zones tensionades, com portarà ja la nova llei estatal. Aquí, a les Balears, mitjançant les fórmules contemplades a la Llei balear d'Habitatge, necessitam estar a l'alçada i posar a disposició de la ciutadania els pisos que estan buits, a més de contrarestar la brutalitat social dels fons d'inversió i la gran banca».

En aquest sentit, Jiménez ha resolt que «es podria modificar la Llei d'Habitatge balear per a canviar de 10 a 5 els habitatges per a ser considerat un gran tenidor. Qui es pot permetre deu habitatges? Qui se'n pot permetre cinc?». D'altra banda, el diputat ha explicat que «a més, es podria exigir a la SAREB la mobilització del seu parc d'habitatge per a destinar-lo a lloguer social, perquè ja no té sentit després del que ens ha dit Europa, que segueixi en mans de qui està. Cal cedir-los a l'administració». En aquest sentit, Unidas Podemos apunta que si es baixa aquest número de 10 a 5 més habitatges estarien a disposició de la ciutadania per a oferir-les, des del Govern, com a lloguer social.

Pablo Jiménez ha afirmat que des d'Unidas Podemos pensen que «caldria ser molt més incisius en les polítiques d'habitatge. Cal també vigilar i controlar la fiscalitat sobre l'habitatge, especialment sobre les societats patrimonials, incloses les SOCIMI o grups d'inversió en actius immobiliaris, a més de desenvolupar el reglament de la Llei d'Habitatge balear per a implementar el seu potencial normatiu».

El diputat ha explicat que cal també «controlar el lloguer turístic il·legal, limitant al màxim el planificat i reduint-lo en la mesura del possible. Políticament s'han posat de manifest dos models contraposats: el que prioritza les actuacions de compra d'habitatge, les bonificacions i la intervenció del mercat com a element autoregulador de l'àmbit de l'habitatge, i un altre, el que defensa la iniciativa pública i l'habitatge com a dret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys
Jo propòs eliminar Podemos
Valoració:0menosmas
Per Solleric, fa mes de 2 anys
Bolcheviques...
La llei ho impedirà
Valoració:-1menosmas
Per guiamet, fa mes de 2 anys
Y el que tiene un coche de 50 caballos la gasolina a 20 euros. Y el que lo tiene de 80 caballos, la gasolina a 30 euros. Y el que lo tiene de 100 caballos, la gasolina a 40 euros el litro etc. etc.
Y el que vive en un primer piso, pagara 100 euros mensuales de comunidad de vecinos, y el que vive en el segundo, 150 euros de comunidad y el que vive en el tercero 200 euros mensuales.
Y las familias de dos personas, pagaran 80 euros, las de tres, 100 euros y las de cuatro 120 euros etc. etc.
Al empleado que tiene un hijo, la cuota obrera será de 200 euros mensuales, al que tiene dos hijos, se le aplicarán un 25 por ciento más. Y al que tiene tres hijos, un 40 por ciento más etc. etc
Com heu veus guiemet?
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

El que cal es un règim impositiu progressiu sobre el valor dels bens patrimonials, que faci justícia tributària. De la mateixa manera que es fa amb l'impost sobre la renda, el primer habitatge per ser un bé de necessitat i de dignitat, no ha de pagar IBI, a partir de dos habitatges, cal tothom pagui i de manera progressiva, un IBI pel valor i per la quantitat d’habitatges acumulats.
Valoració:1menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys
Hace 50 años, al menos 40, que se debió poner barreras a la isla y dejar entrar únicamente a ciertas personas de características muy especiales, y no a todo dios viviente. Sencillamente, no cabemos.
Y como no se hizo, ahora pagamos las consecuencias.
Y las veremos de más gordas.
Valoració:0menosmas
Per És que s'han begut l'enteniment?, fa mes de 2 anys
El que s'ha de fer, és limitar el numero de persones que venen aquí a viure, pel simple motiu de que ja no hi cabem.Perque si per rebre bé als de fora els requisam el patrimoni als d'aqui, enlloc d'esmolar farem osques.
Jo també estic d'acord en que la gent ha de tenir una vivenda a on estar, som un lluitador contra els desnonaments i no pucconsentir que hi hagi gent sense sostre i vivint al carrer i passant calamitats i faig presió perque se'ls solucioni aquest problema. Però hem de saber ser creatius a l'hora de les solucios i no hem de ser caps quadrats, ni fanàtics del comunidme a ultrança, i fer mal a la bona gent de classe mitjana que té unes cases com un altre pugui tenir un coixí de doblers i prendrer-los el que han aconseguit a base de treball i sacrifici o perque era dels seus majors, per donar-ho a altres, ja que començarem a entendre perquè molta gent senzilla li té por a Podemos.
Una cosa son els bancs, fóns voltors i financeres que expropien les cases a la gent i una altra la gent normal que té qualque propietat perque se l'ha "suada" o la duaren els seus familiars.
Valoració:7menosmas
Per Crec que no son justs., fa mes de 2 anys
També haurien de pensar, que hi ha persones que viuen de les rendes que els fan pisos i apartaments en propietat, que no tenen res de luxosos.
Jo crec que el valor dels immobles és més significatiu que no el nombre, perque si una persona té quatre xalets o quatre pisos de luxe, grossos, guapos i a zones residencials elegants i de luxe, que pot llogar a gent de gran poder adquisitiu pel preu que vulgui, serà més gran tenidor, que una altra a la que les circunstàncies d la vida l'han duita a ser hereva de vuit pisets petits, antics, a barriades cutres, allunyades del centre o senzillament a mals barris, que continuament ha de fer reparar i que lloga a gent pobra, que moltes vegades no li poden pagar el lloguer o que li fan espenyadisses.
Jo conec els dos casos i sé que dic, pel que almenys en aquest aspecte ,és més important la quslitat que no la cantitat.
Valoració:7menosmas
Per Acabats, fa mes de 2 anys
Ahir entre l'amnistia encoberta al Borbó i l'enviament d'armes a la guerra, Podemos va perdre 500.000 vots. Hasel empresonat i el Borbó amnistiat amb el govern mas de izquierdas de la historia. Insostenible.
Valoració:2menosmas
Per 2 a 1, fa mes de 2 anys
Yo hubiese propuesto de 2 a 1.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente