nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les Balears posen espais a disposició del Govern espanyol per acollir refugiats d'Ucraïna

El Govern posarà espais a disposició de l'Executiu central per acollir ucraïnesos que podrien fugir del país en els pròxims dies a conseqüència de la invasió russa.

Així ho ha expressat, en declaracions als mitjans de comunicació, la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, que ha censurat l'atac militar de Rússia i el seu «model imperialista» de fer política.

La consellera ha recordat que el Govern disposa de dos espais per acollir refugiats: un que és propietat del Govern i un altre que està llogat a través de la Conselleria.

En aquest punt, ha destacat que el Govern es posa a disposició de l'Estat en el cas que aquest decideixi acollir ciutadans d'Ucraïna.

Segons Santiago, s'ha de fer una política d'acollida amb caràcter temporal i si el conflicte «s'enquista», «hauríem de fer una política de redistribució». En aquest sentit, ha assenyalat que les persones que fugen de conflictes com aquest, en principi, volen quedar-se en els països del voltant.

Santiago també ha donat suport a les crides de les Nacions Unides perquè cessin de manera immediata els atacs i ha demanat «apostar per mesures polítiques i econòmiques i de tota mena per evitar una confrontació major», ja que els efectes d'aquest atac seran «a curt, mitjà i llarg termini».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.