algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

El Govern rectifica i no inclourà el castellà com a llengua vehicular a la nova Llei d'Educació

El conseller d'Educació del Govern, Martí March, ha acceptat, 'in extremis' rectificar i no incorporar la llengua castellana com a llengua vehicular de l'ensenyament en el text de la nova Llei d'Educació.

Les darreres setmanes sindicats i entitats de la societat civil havien denunciat els perills que suposava la inclusió a la Llei, del castellà com a llengua vehicular.

D'altra banda, la negociació del Govern amb el PP s'ha romput en el darrer moment, de manera que el PP surt, de nou, del consens i votarà en contra del model lingüístic.

La nova Llei d'Educació de les Illes Balears es debatrà aquest dimarts al Parlament, segons fonts governamentals, es lleven els apartats c) i d) de l’article 133. Fins el darrer moment no se sabrà amb quins suports comptarà.

El PP havia explicat que havia aconseguit fer del castellà llengua vehicular.

L'STEI advertia dels perills de la nova Llei

UOB Ensenyament es posicionava en contra del model lingüístic de la Llei March

L'OCB proposa un pla amb mesures urgent per augmentar la presència del català a l'ensenyament.

El Moviment per l'Escola en Català es va pronunciar en contra de la vehicularietat del castellà

L'ASM, amb el Moviment per l'Escola en Català

Mallorca Nova, també en contra del castellà com a llengua vehicular

Des d'Eivissa, també denuncien els perills que contenia la llei March.

L'Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UIB, en contra de la proposta de Llei d'Educació

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Això ja és massa!, fa mes de 2 anys
Veis que diu el "Mallorquín" i com aquests cerquen baralla, alhora de tractar de fer-nos una trampa, perque si contestam segons què, acabarem devant del jutjat de guàrdia?
I deixar que aquests maleducats venguin per aqu, quan ells no creuen en la democràcia ni accepten les seves regles, ni tan sols accepten les de l'educació, no ens fa més democràtics a noltros, si no que ens farà les seves víctimes propiciatòries . No hem d'acceptar-los perque ens escúpiguen tot l'odi que duen a dins. I no és aquesta, la finalitat per la que s'editen diaris, revistes i llibres en Català..
Valoració:4menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
Jordi Camps, pròxim conseller d’ Educació.

Tic tac
Valoració:-5menosmas
Per El que fa aquesta gent és atacar, no discrepar, fa mes de 2 anys
@Censurar comentaris. A aquests. Mateixos que insulten, difamen, escriuen mentides i se fan insoportables me referesc jo. Aquesta gent tot lo dia insulta, amolla soflames contra la nostra llengua i el nostre poble, amenaça , denigra, menteix i ara, també se posen a fer propaganda d'un partit feixista i a amenaçar-nos amb que aquest governarà i destrossarà tot el pel que lluitam, és un motiu més que de sobra.per fer-los fora.
I si vols comparar a qualcú amb els que volen empresonar a Valtònyc, no me miris a jo: Mira a aquests mateixos que vénen aqui per destruir aquest diari i impedir la comunicació entre noltros, que son els que el denunciaren i que també escriuen aquí per insultar-lo i a demanar la seva extradició.
La democràcia s'ha de salvar si fa falta, expulsant als que la volen destruir, perque és la ùnica manera.

Valoració:5menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys
-Es el que tocaba fer en defensa de la nostre llengua i els contraris que no es possin nerviossos, (no es preocupeu, que ja sabeu que el castellà en els països catalàns s´haprent encara que un no vulgui).
Valoració:3menosmas
Per joan guasp, fa mes de 2 anys
Estimo el català sobre totes les llengües. Hi ha tres modalitats distintes i una sola llengua vertadera: la catalana. Qui parla l'últim parla més fort. La llengua és per qui la treballa.
Valoració:8menosmas
Per Censurar comentaris, fa mes de 2 anys
Des del meu punt de vista els únics comentaris que el dBalears no ha de publicar són els que insulten les persones, les denigren a les difamen. La opinions, en canvi, si són respectuoses amb les persones, s'han de publicar per molt que coguin. Ves si encara haurem d'escoltar que nosaltres som com els que volen empresonar Valtonyc, Puigdemont, Ponsatí i companyia.
Valoració:-3menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys
El castellà que el parlen cinc-cents milions de persones i encara ens hem de sentir insultats i defensar-nos de tota aquesta gent espanyola que no hi ha qualificatiu per anomenar-la. Si fos per mi demà seriem independents d´aquesta xusma espanyola.
Valoració:10menosmas
Per En benefici del poble, fa mes de 2 anys
És així com hem de reaccionar, amb manifestacions i protestes massives, sense deixar que els feixistes i recentralitzadors no en passin ni una. Hem d´estar mobilitzats en tot moment, que els manaires de torn tan sols miren pels seus interessos i pel benefici del poder.
I nosaltres què ? Doncs manifestant-nos ininterrompudament fins que es facin les coses amb sentit comú i en benefici del poble.
Valoració:8menosmas
Per Fets miserables, fa mes de 2 anys
És que s'ha de tenir molta barra, molta cara-dura i ser molt mala persona, perque a sobre de que se viu a una terra que t'ha acollit, a on has medrat perque a la teva no podies viure ni menjar,a on t'obren els braços i volen que siguis un més d'ells sense que perdis les teves arrels, que l'únic gest que tenguis cap a aquesta terra de salvació i cap a la seva gent, sigui la de voler destruir la seva llengua i la seva cultura, per imposar tu les teves. I fins i tot, com ha passat a Canet de Mar, atrevir-se a anar als tribunals, aprofitant que ara molts d'ells estan presidits per jutges i fiscals posats per la dreta, per desmontar el sistema educatiu i implantar un currículum foraster a les escoles que se practica la immersió, malgrat també tenguin escoles en Castellà.
S'ha de tenir molt d'odi, molta d'enveja i ser molt mal espanyol. Perque no acceptar la diversitat i riquesa cultural i lingüística d'Espanya és ser un mal espanyol. I ells que presumeixen tsnt de patriotes i resulta que son els pitjors. Ser independentista no és ser mal espanyol,, simplement és que no se vol continuar díns un sistema que només ens vol per sucar-nos els doblers i dedprés ens nenysprea. Però voler destruir les tres quartes parts de la seva cultura és la pitjor malifeta que se li pot fer a aquest estat-nació.
Valoració:8menosmas
Per No anam ni amb rodes, fa mes de 2 anys
Creis que és normal , que a un diari que surt precisament perque no se perdi la llengua catalana a les nostres illes, els apartats per recollir la opinió dels lectors siguin aprofitats per la gent d'ultra dreta, per escriure en Castellà i així denigrar a la llengua catalana, i per faltar al respecte als altres comentaristes i ara també, per fer propaganda d'un partit feixista i franquista, alhora que ens amenacen a noltros?
Com així, els propietaris del dBalears no impedeixen aquests abusos que dua a dia van a més?
Donant veu i vot a aquesta guarda de selvatges que no coneixen l'educació, no se fa exerercici de la democràcia, el que se fa en realitat és destruir-la.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente